: Το πρώτο κουδούνι στα όλης της χώρας θα χτυπήσει στις 13 Σεπτεμβρίου και, όπως όλα δείχνουν, τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού θα είναι διαφορετικά τη φετινή χρονιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έμφαση θα δωθεί στην ευαίσθητη ηλικιακή ομάδα των 12-17 ετών, η οποία απέναντι στην μετάλλαξη «Δέλτα» είναι πιο ευάλωτη, ενώ συνεχίζει να αποτελεί μία κρίσιμη εστία μετάδοσης του ιού σε μεγαλύτερους και δη σε ηλικιωμένους.

Και πώς θα επιδιώξει να το καταφέρει; Ενημερώνοντας και πείθοντας τους γονείς για την αναγκαιότητα, αλλά και την ασφάλεια των .

Διχογνωμία για τη

Και αν το πλάνο των εμβολιασμών στους μαθητές είναι ξεκάθαρο, δεν ισχύει το ίδιο και για τη χρήση , η οποία ως μέτρο φαινόταν… θεμελιωμένη!

Όπως ανέφερε το OPEN, η υποεπιτροπή που έχει θεσπιστεί για τα έχει ως κύριο στόχο να μην κλείσει καμία τάξη για ένα κρούσμα, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίζεται στα πόσα θα συμβεί κάτι τέτοιο.

Στόχος της επιτροπής είναι τη φετινή χρονιά να δούμε λιγότερες καραντίνες και περισσότερα τεστ, ενώ η τηλεκπαίδευση σταματά και για τα πανεπιστήμια. Για παράδειγμα, ένα σενάριο είναι σε τάξη με ένα κρούσμα να δούμε 3 τεστ αντί για δύο στους μαθητές.

Γρίφος παραμένει η χρήση της από τους μαθητές στα διαλείμματα καθώς κάποια μέλη υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείται και στους ανοιχτούς χώρους, διότι θα υπάρχει συγχρωτισμός, την ώρα που άλλα μέλη τάσσονται κατά αυτού του μέτρου, καθώς οι μαθητές -ειδικά μικρότερης ηλικίας- θα τρέχουν και θα παίζουν.

Σκέρτσος: Κανονικά το

Παράλληλα, μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, τόνισε πως «τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά φέτος», σημειώνοντας ότι «τα μέτρα δεν θα είναι τόσο αυστηρά όπως την περσινή χρονιά».

Για το ποσοστό των εκπαιδευτικών που έχουν εμβολιαστεί, ο κ. Σκέρτσος ανέφερε ότι περίπου το 80% εξ αυτών έχει λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου, προσθέτοντας ότι αν αφαιρέσουμε όσους εκπαιδευτικούς έχουν ανοσία (περίπου 8%-10% όπως εκτίμησε), παραμένει ένα 10%-12% που παραμένει ανεμβολίαστο.

Όπως και να’ χει, στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι η εξ ολοκλήρου επιστροφή στη διά ζώσης διδασκαλία, με την τηλεκπαίδευση να παραμένει στις ζωές μας σε ειδικές περιπτώσεις, π.χ. για μαθητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.