: Όσα ανέφερε στο CNN Greece, ο Στέλιος Λουκίδης, πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και επικεφαλής της 2ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο «Αττικόν».

 

Εβδομαδιαίο self test στα

Σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν λόγω κορωνοϊού, κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ο κ. Στέλιος Λουκίδης, είναι καθησυχαστικός και αναφέρει ότι «τα παιδιά έχουν μεγάλη κοινωνικότητα τους καλοκαιρινούς μήνες. Αναμενόμενο είναι η κοινωνικότητα αυτή να παραμείνει στα στον ίδιο βαθμό. Σίγουρα θα υπάρχουν κάποιες αυξήσεις κρουσμάτων μέσα στο πλαίσιο της εκπαίδευσης. Κατά τη γνώμη μου θα είναι πολύ σωστό να υπάρχει μία εβδομαδιαία επιδημιολογική παρακολούθηση των παιδιών μέσω των self test έτσι ώστε σε περίπτωση που υπάρχει κάποιος ασυμπτωματικός ή στην αρχική φάση της νόσου να μπορεί να απομονώνεται για κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα το οποίος δεν πρέπει να είναι πάνω από 5 μέρες».

Ο ίδιος συμπληρώνει ακόμη ότι «η χρήση μάσκας σε μεγάλους συγχρωτισμούς παραμένει και σήμερα επιβεβλημένη. Από εκεί και πέρα κανένας δεν μπορεί να ζητήσει τη χρήση μάσκας μέσα στις σχολικές αίθουσες, αν δεν γνωρίζει προηγουμένως τα επιδημιολογικά δεδομένα».

Προσθέτει ότι:

«Με τα σημερινά στοιχεία πιστεύω ότι δεν πρέπει να φοράνε μάσκα τα παιδιά στα σχολεία. Όμως όλα θα εξαρτηθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα της επόμενης περιόδου. Θα είναι τέτοια που θα αναγκαστούμε να βάλουμε μάσκες σε όλους τους κλειστούς χώρους ή όχι; Μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή», λέει ο ίδιος.