Άνοιγμα σχολείων – Λινού για self test: Υπάρχουν κενά στο πρωτόκολλο

Άνοιγμα σχολείων – Λινού για self test: Υπάρχουν κενά στο πρωτόκολλο

: Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, μίλησε για το άνοιγμα  σχολείων από τη Δευτέρα 12 Απριλίου με δύο self test ανά εβδομάδα για καθηγητές και μαθητές

Τι ανέφερε για τα

Η καθηγήτρια έθεσε ερωτήματα για το εάν υπάρχει συγκεκριμένο πρωτόκολλο που προβλέπει τι θα συμβεί σε περίπτωση που υπάρξει ένα θετικό τεστ σε ένα σχολείο. Ακόμα, αναφέρθηκε στην υγειονομική κατάσταση, δηλώνοντας πως βρίσκονται σταθερά υψηλά και σε κατάσταση συναγερμού.

Η κυρία Λινού σημείωσε πως «τα διπλά self test  εφόσον λειτουργήσουν σωστά σίγουρα θα βοηθήσουν αλλά δεν ξέρω τι θα γίνει σε περίπτωση που υπάρξει ένα θετικό test. Κλείνει αμέσως το ; Κλείνει η τάξη; Νομίζω ότι αυτό παίζει πολύ μεγάλο ρόλο».

«Υπάρχει ένα κενό στο πρωτόκολλο. Τι θα συμβεί κατά το διάστημα που ένα self test βγει θετικό, μέχρι να έχουμε και το αποτέλεσμα του δεύτερου test, το οποίο δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν θα είναι ή μοριακό. Το παιδί αυτό πριν βγει θετικό θα έχει έρθει σε επαφή με όλα τα παιδιά της τάξης του. Η άποψή μου είναι ότι πρέπει εάν υπάρξει θετικό τεστ να σταματά αμέσως η λειτουργία της τάξης με και να γίνεται άμεση εξέταση τουλάχιστον όλου του τμήματος».

Παράλληλα, η κυρία Λινού σημείωσε πως υπάρχει ενδεχόμενο για αυξημένα προστασίας στα σχολεία, όπως το να μειωθούν οι ώρες μαθημάτων που γίνονται μέσα στις σχολικές τάξεις και να βγουν τα παιδιά για λίγο στο προαύλιο.

Για τα κρούσματα κορονοϊού η κυρία Λινού σημείωσε πως υπάρχει σταθεροποίηση αλλά είναι υψηλά τα νούμερα. «Εχουμε μία σταθεροποίηση αλλά είναι υψηλή. Το ότι χθες ήταν καταγράφηκαν λιγότερα θετικά δεν σημαίνει πως είχαμε μείωση διότι είχαμε και 20.000 λιγότερα τεστ. Τα κρούσματα δεν αυξάνονται αλλά είναι σταθερά υψηλά και είμαστε σταθερά σε κατάσταση συναγερμού» υπογράμμισε.

Άνοιγμα σχολείων: Τι γίνεται αν το self test βγει θετικό

Σχολεία: «Πότε θα φανεί η επίπτωση από τα ανοιχτά Λύκεια – Δεν είναι πολύ αξιόπιστα τα self test»

Κεραμέως για άνοιγμα σχολείων: Τι είπε για Γυμνάσια και Δημοτικά

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !