Άνοιγμα σχολείων – Λινού: Ανατροπή με τη μετάδοση του κορoνοϊού στα σχολεία – Τι είπε για τα rapid test

Άνοιγμα σχολείων – Λινού: Ανατροπή με τη μετάδοση του κορoνοϊού στα σχολεία  – Τι είπε για τα rapid test

– Λινού:  Όσα είπε η κ. Λινού για την μεταδοτικότητα στα –  Η Αθηνά Λινού φάνηκε ιδιαιτέρως επιφυλακτική στο άνοιγμα των σχολείων τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου. Όπως αποκάλυψε μελέτη της Αυστρίας, ανατρέπει όσα ήταν γνωστά έως τώρα.

 

– Τα νέα δεδομένα

Σύμφωνα με αυτήν, στα σχολεία παρατηρείται μεγάλος αριθμός μετάδοσης του κορωνοϊού, τόνισε η η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ μιλώντας στο protothema Πάντως η ίδια προτείνει ότι για την ασφαλή επιστροφή στα θρανία μεγάλη βοήθεια θα ήταν τα , τα οποία θα μπορούσαν να γίνονται τυχαία.

Μάλιστα άσκησε κριτική, στην πρόταση της ομάδας των επιδημιολόγων του υπουργείου Υγείας για εθελοντική βάση διενέργειας των rapid test. Όπως είπε, δεν κατανοεί τον λόγο που δεν γίνονται τυχαία τεστ στον πληθυσμό, ώστε να ελεγχθεί η κατάσταση. «Είναι βασικό λάθος στον σχεδιασμό», τόνισε χαρακτηριστικά, καθώς όπως είπε, «αυτοί που θα δηλώσουν να συμμετάσχουν στην εξέταση είναι όσοι μπορούν και ανησυχούν για την υγεία τους. Ενώ από την άλλη, θα μείνουν απέξω όσοι δεν μπορούν όπως είναι ηλικιωμένοι και ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες αλλά και αρνητές, οι οποίοι και δεν τηρούν τα μέτρα». «Είναι διαφορετικό να γίνεται στον γενικό πληθυσμό», πρόσθεσε.

Σχετικά με τη μετάλλαξη του ιού η κ. Λινού υπογράμμισε: «Αυτή τη στιγμή γίνονται έλεγχοι και στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και στην Αγγλία, ενώ σε 2-3 μέρες θα γίνει ξεκάθαρο τι ακριβώς συμβαίνει με την μετάλλαξη του». Σημείωσε πάντως ότι δεν πρέπει να υπάρχει πανικός.

Πρέπει να τηρούνται όλα τα μέτρα είπε η κ. Λινού, λέγοντας ότι δεν αποκλείεται ο τύπος μετάλλαξης να οφείλεται και στη μεγάλη κινητικότητα που παρατηρήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στη Βρετανία. Όπως είπε, «είναι βασισμένο σε μοντέλα και όχι στα εργαστηριακούς ελέγχους για αυτό και πρέπει να δουν οι επιστήμονες αν είναι αλήθεια ή αν είναι θέμα συμπεριφοράς». Για το εμβόλιο, ξεκαθάρισε ότι σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες δεν υπάρχει μεγάλη ανησυχία. Επιστήμονες από τις ΗΠΑ άλλωστε τονίζουν ότι θα πάρει χρόνια ώστε να μεταλλαχθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε να αποφεύγει τις συνέπειες του εμβολίου.

«Βόμβα» Σαρηγιάννη για παράταση lockdown και άνοιγμα σχολείων

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !