Άνοιγμα σχολείων: Ξεκλειδώνουν ΑΜΚΑ για self test μετά από καταγγελίες

Άνοιγμα σχολείων: Ξεκλειδώνουν ΑΜΚΑ για self test μετά από καταγγελίες

:  Οι αυστηρές προϋποθέσεις για τη διάθεση των σε εκπαιδευτικούς και μαθητές δωρεάν από τα φαρμακεία, έφεραν προβλήματα και καταγγελίες, από τη σχολική κοινότητα και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iPaidia.gr αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έχει ξεκινήσει το «ξεκλείδωμα» των ώστε να συμπεριληφθούν όλες οι κατηγορίες που δεν είχαν προβλεφθεί στον αρχικό σχεδιασμό.

Ελπίδα Οικονομίδη – iPaidia.gr

Με ελάχιστο διαθέσιμο χρόνο μέχρι το άνοιγμα των σχολείων, μαθητές και εκπαιδευτικοί έχουν αντιμετωπίσει εδώ και δύο μέρες αρκετά προβλήματα κατά την έλευσή τους στα φαρμακεία ώστε να λάβουν το δωρεάν self test που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιστροφή τους στα την Δευτέρα 12 Απριλίου.

Μαθητές των ειδικών σχολείων που δεν υπάγονται στις χρονολογίες 2003,2004 και 2005, που έχει ορίσει το υπουργείο Παιδείας ως ημερολογιακά έτη αυτών που δικαιούνται το , εκπαιδευτικοί αλλά και λοιπό προσωπικό των σχολείων, όπως για παράδειγμα οδηγοί και συνοδοί, που θα επιστρέψει στους σχολικούς χώρους και θα είναι σε επαφή με παιδιά και εκπαιδευτικούς είναι μερικές μόνο από τις κατηγορίες που έχουν αντιμετωπίσει πρόβλημα κατά την απόπειρά τους να προσέλθουν στα φαρμακεία και να λάβουν το self test.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iPaidia.gr, το σύστημα συνεχώς ενημερώνεται με νέες κατηγορίες, όπως με τις καθαρίστριες των σχολείων, που ήδη έχουν ενταχθεί σε αυτό.

Σε επικοινωνία του iPaidia.gr με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, πηγές σημείωσαν ότι όντως έχουν προκύψει προβλήματα όχι μόνο με διάφορες κατηγορίες που δεν είχαν ενταχθεί εξ’ αρχής στο σύστημα αλλά και  περιπτώσεις όπου τα στοιχεία κάποιου δικαιούχου δεν είχαν καταχωρηθεί σωστά στην ΗΔΙΚΑ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, όσες καταγγελίες έχουν φτάσει στα αρμόδια υπουργεία λύνονται κατά περίπτωση, ενώ καλούν  όποιον έχει αντιμετωπίσει πρόβλημα να απευθυνθεί στο σχολείο του ώστε να ελέγξει, για αρχή, αν τα στοιχεία του έχουν καταχωρηθεί σωστά το ΠΣΔ.

Μέχρι αύριο, όλοι όσοι επιστρέφουν στα θα πρέπει να έχουν παραλάβει τα self test και να τα διενεργήσουν σύμφωνα με την σύσταση του Υπουργείου Παιδείας είτε το βράδυ της Κυριακής, είτε το πρωί της Δευτέρας.

Υπενθυμίζεται ότι η ειδική πλατφόρμα όπου θα δηλώσουν το αποτέλεσμα του self test θα ανοίξει την Κυριακή.

Άνοιγμα σχολείων: «Χαράτσι» στους γονείς εάν κάνουν λάθος self test στους μαθητές

Σχολεία – Self test: «Το πιο σημαντικό τεστ θα γίνεται εκτός σχολείου» – ΟΔΗΓΙΕΣ για μαθητές

Άνοιγμα σχολείων: «Self test σε ενήλικους μαθητές, καθαρίστριες και εργαζόμενους κυλικείων»

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !