:  Οι αυστηρές προϋποθέσεις για τη διάθεση των σε εκπαιδευτικούς και μαθητές δωρεάν από τα φαρμακεία, έφεραν προβλήματα και καταγγελίες, από τη σχολική κοινότητα και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iPaidia.gr αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έχει ξεκινήσει το «ξεκλείδωμα» των ώστε να συμπεριληφθούν όλες οι κατηγορίες που δεν είχαν προβλεφθεί στον αρχικό σχεδιασμό.

Ελπίδα Οικονομίδη –

Με ελάχιστο διαθέσιμο χρόνο μέχρι το άνοιγμα των σχολείων, μαθητές και εκπαιδευτικοί έχουν αντιμετωπίσει εδώ και δύο μέρες αρκετά προβλήματα κατά την έλευσή τους στα φαρμακεία ώστε να λάβουν το δωρεάν που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιστροφή τους στα την Δευτέρα 12 Απριλίου.

Μαθητές των ειδικών σχολείων που δεν υπάγονται στις χρονολογίες 2003,2004 και 2005, που έχει ορίσει το υπουργείο Παιδείας ως ημερολογιακά έτη αυτών που δικαιούνται το , εκπαιδευτικοί αλλά και λοιπό προσωπικό των σχολείων, όπως για παράδειγμα οδηγοί και συνοδοί, που θα επιστρέψει στους σχολικούς χώρους και θα είναι σε επαφή με παιδιά και εκπαιδευτικούς είναι μερικές μόνο από τις κατηγορίες που έχουν αντιμετωπίσει πρόβλημα κατά την απόπειρά τους να προσέλθουν στα φαρμακεία και να λάβουν το self test.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iPaidia.gr, το σύστημα συνεχώς ενημερώνεται με νέες κατηγορίες, όπως με τις καθαρίστριες των σχολείων, που ήδη έχουν ενταχθεί σε αυτό.

Σε επικοινωνία του iPaidia.gr με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, πηγές σημείωσαν ότι όντως έχουν προκύψει προβλήματα όχι μόνο με διάφορες κατηγορίες που δεν είχαν ενταχθεί εξ’ αρχής στο σύστημα αλλά και  περιπτώσεις όπου τα στοιχεία κάποιου δικαιούχου δεν είχαν καταχωρηθεί σωστά στην ΗΔΙΚΑ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, όσες καταγγελίες έχουν φτάσει στα αρμόδια υπουργεία λύνονται κατά περίπτωση, ενώ καλούν  όποιον έχει αντιμετωπίσει πρόβλημα να απευθυνθεί στο σχολείο του ώστε να ελέγξει, για αρχή, αν τα στοιχεία του έχουν καταχωρηθεί σωστά το ΠΣΔ.

Μέχρι αύριο, όλοι όσοι επιστρέφουν στα θα πρέπει να έχουν παραλάβει τα και να τα διενεργήσουν σύμφωνα με την σύσταση του Υπουργείου Παιδείας είτε το βράδυ της Κυριακής, είτε το πρωί της Δευτέρας.

Υπενθυμίζεται ότι η ειδική πλατφόρμα όπου θα δηλώσουν το αποτέλεσμα του θα ανοίξει την Κυριακή.