Αναπληρωτές ΟΠΣΥΔ προσλήψεις αναπληρωτών: Δηλώσεις περιοχών, Α Φάση 2019

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔23/08/2019 - 21:04 | Author: Newsroom Ipaidia
Τελευταία τροποποίηση στις 23/08/2019 - 21:21

Προσλήψεις αναπληρωτών, δηλώσεις περιοχών ΟΠΣΥΔ: Με τους παλιούς πίνακες θα πραγματοποιηθούν οι προσλήψεις των αναπληρωτών τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, κάτι που έχει προκαλέσει την σφοδρή αντίδραση αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώνεται  οτι αναφορικά με τη δήλωση περιοχών η έκδοση πρόσκλησης υποβολής προτιμήσεων θα πραγματοποιηθεί μέχρι τις 28 Αυγούστου ενώ η υποβολή περιοχών προτίμησης στο και στο opsyd.sch.gr και για τα μέλη ΕΕΠ – ΕΒΠ στις κατά τόπους Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από 28 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου.

Ακόμη επισημαίνεται ότι στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η Α' φάση προσλήψεων αναπληρωτών.

Αναγνώριση προϋπηρεσίας: Αίτημα για την απλοποίηση της διαδικασίας

Ποιές είναι οι συνέπειες που έχει η χρήση των παλιών πινάκων

Οι πίνακες ειδικής θα μείνουν κλειδωμένοι για τρία χρόνια"

Σε ανακοίνωσή του, ο Νίκος Φασφαλής, αιρετό μέλος του ΚΥΣΠΕ (Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης) υπογραμμίζει, πως με τις προσλήψεις αναπληρωτών βάσει περσινών πινάκων, η αδικία είναι πια γεγονός!.
«Δυστυχώς το Υπουργείο Παιδείας περίμενε την καταληκτική ημερομηνία και ανακοίνωσε ότι οι προσλήψεις αναπληρωτών θα γίνουν με βάση τους περυσινούς πίνακες!!!» αναφέρει, μεταξύ άλλων και προσθέτει: «Αυτό γεννά πρωτόγνωρες αδικίες αφού δεν θα προσμετρηθεί η περσινή προϋπηρεσία και όσοι από τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες δεν είχαν καταθέσει αίτηση πέρυσι για κάποιο λόγο ή είναι νέοι και φέτος αποφοίτησαν από το Πανεπιστήμιο ή απέκτησαν τίτλο τη φετινή χρονιά αποκλείονται!».
Βάσει των τελευταίων – εγκεκριμένων από το ΑΣΕΠ – πινάκων κατάταξης, ήτοι των πινάκων διδακτικού έτους 2018-2019, θα διενεργηθούν οι προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών, τονίζουν σε κοινή τους η δήλωση η υπουργός Παιδείας και η αρμόδια υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη.
«Με δεδομένο ότι οι πίνακες αυτοί έχουν εγκριθεί από το ΑΣΕΠ, κατόπιν του προβλεπόμενου ελέγχου νομιμότητας, και ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η κατάρτιση από το ΑΣΕΠ νέων πινάκων κατάταξης του ν. 4589/2019, η ισχύς των εγκεκριμένων πινάκων θα παραταθεί, με σεβασμό στις αρχές της νομιμότητας, αντικειμενικότητας και αξιοκρατίας» σημειώνουν ακόμη.

Σχετικά με την πλήρωση των κενών θέσεων, ο προγραμματισμός έχει ως εξής:

Έκδοση Διαπιστωτικής Πράξης παράτασης ισχύος των εγκεκριμένων πινάκων 2018-2019 (24/8).
Έκδοση πρόσκλησης υποβολής προτιμήσεων (μέχρι 28/8).
Υποβολή περιοχών προτίμησης στο και για τα μέλη ΕΕΠ – ΕΒΠ στις κατά τόπους Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης (28/8 – 2/9).
Καταληκτική ημερομηνία καταγραφής λειτουργικών κενών από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης στο ΟΠΣΥΔ (3/9).
Διενέργεια προσλήψεων Αναπληρωτών (5/9 – 6/9).

Παράλληλα, όπως επισημάνθηκε από το Υπουργείο Παιδείας η παράδοση των βιβλίων στα σχολεία έχει ολοκληρωθεί, ενώ έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την κάλυψη των κενών στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Ανάλυση Χρονοδιαγράμματος: Ερωτήσεις – Απαντήσεις

Προσλήψεις αναπληρωτών 2019: Πότε θα γίνει η Α Φάση  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: