Αναπληρωτές ΟΠΣΥΔ προσλήψεις αναπληρωτών: Δηλώσεις περιοχών, Α Φάση 2019

Πίνακας περιεχομένων

Προσλήψεις αναπληρωτών, δηλώσεις περιοχών ΟΠΣΥΔ: Με τους παλιούς πίνακες θα πραγματοποιηθούν οι προσλήψεις των αναπληρωτών τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, κάτι που έχει προκαλέσει την σφοδρή αντίδραση αναπληρωτών εκπαιδευτικών. {ad} Από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώνεται  οτι αναφορικά με τη δήλωση περιοχών η έκδοση πρόσκλησης υποβολής προτιμήσεων θα πραγματοποιηθεί μέχρι τις 28 Αυγούστου ενώ […]

Προσλήψεις αναπληρωτών, δηλώσεις περιοχών ΟΠΣΥΔ: Με τους παλιούς πίνακες θα πραγματοποιηθούν οι προσλήψεις των αναπληρωτών τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, κάτι που έχει προκαλέσει την σφοδρή αντίδραση αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

{ad}
Από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώνεται  οτι αναφορικά με τη δήλωση περιοχών η έκδοση πρόσκλησης υποβολής προτιμήσεων θα πραγματοποιηθεί μέχρι τις 28 Αυγούστου ενώ η υποβολή περιοχών προτίμησης στο και στο opsyd.sch.gr και για τα μέλη ΕΕΠ – ΕΒΠ στις κατά τόπους Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από 28 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου.

Ακόμη επισημαίνεται ότι στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η Α’ φάση προσλήψεων αναπληρωτών.

Αναγνώριση προϋπηρεσίας: Αίτημα για την απλοποίηση της διαδικασίας

Ποιές είναι οι συνέπειες που έχει η χρήση των παλιών πινάκων

Οι πίνακες ειδικής θα μείνουν κλειδωμένοι για τρία χρόνια"

Σε ανακοίνωσή του, ο Νίκος Φασφαλής, αιρετό μέλος του ΚΥΣΠΕ (Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης) υπογραμμίζει, πως με τις προσλήψεις αναπληρωτών βάσει περσινών πινάκων, η αδικία είναι πια γεγονός!.
«Δυστυχώς το Υπουργείο Παιδείας περίμενε την καταληκτική ημερομηνία και ανακοίνωσε ότι οι προσλήψεις αναπληρωτών θα γίνουν με βάση τους περυσινούς πίνακες!!!» αναφέρει, μεταξύ άλλων και προσθέτει: «Αυτό γεννά πρωτόγνωρες αδικίες αφού δεν θα προσμετρηθεί η περσινή προϋπηρεσία και όσοι από τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες δεν είχαν καταθέσει αίτηση πέρυσι για κάποιο λόγο ή είναι νέοι και φέτος αποφοίτησαν από το Πανεπιστήμιο ή απέκτησαν τίτλο τη φετινή χρονιά αποκλείονται!».
Βάσει των τελευταίων – εγκεκριμένων από το ΑΣΕΠ – πινάκων κατάταξης, ήτοι των πινάκων διδακτικού έτους 2018-2019, θα διενεργηθούν οι προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών, τονίζουν σε κοινή τους η δήλωση η υπουργός Παιδείας και η αρμόδια υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη.
«Με δεδομένο ότι οι πίνακες αυτοί έχουν εγκριθεί από το ΑΣΕΠ, κατόπιν του προβλεπόμενου ελέγχου νομιμότητας, και ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η κατάρτιση από το ΑΣΕΠ νέων πινάκων κατάταξης του ν. 4589/2019, η ισχύς των εγκεκριμένων πινάκων θα παραταθεί, με σεβασμό στις αρχές της νομιμότητας, αντικειμενικότητας και αξιοκρατίας» σημειώνουν ακόμη.

Σχετικά με την πλήρωση των κενών θέσεων, ο προγραμματισμός έχει ως εξής:

Έκδοση Διαπιστωτικής Πράξης παράτασης ισχύος των εγκεκριμένων πινάκων 2018-2019 (24/8).
Έκδοση πρόσκλησης υποβολής προτιμήσεων (μέχρι 28/8).
Υποβολή περιοχών προτίμησης στο και για τα μέλη ΕΕΠ – ΕΒΠ στις κατά τόπους Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης (28/8 – 2/9).
Καταληκτική ημερομηνία καταγραφής λειτουργικών κενών από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης στο ΟΠΣΥΔ (3/9).
Διενέργεια προσλήψεων Αναπληρωτών (5/9 – 6/9).

Παράλληλα, όπως επισημάνθηκε από το Υπουργείο Παιδείας η παράδοση των βιβλίων στα σχολεία έχει ολοκληρωθεί, ενώ έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την κάλυψη των κενών στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Ανάλυση Χρονοδιαγράμματος: Ερωτήσεις – Απαντήσεις

Προσλήψεις αναπληρωτών 2019: Πότε θα γίνει η Α Φάση

Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο iPaidia.gr