: Δείτε αναλυτικά τι αναφέρει το ψήφισμα αναφορικά με τους   – Τι ζητούν οι αναπληρωτές

Το ψήφισμα

Στην ανακοίνωση αναφέρουν πως πάνω από μια δεκαετία η εκπαίδευση των μαθητών όλης της Ελλάδας βασίζεται σε ένα μεγάλο της κομμάτι σε . Ενδεικτικά, φέτος οι ξεπέρασαν τις 50.000 και το επόμενο θα αυξηθούν, αφού αναμένονται 8.000 συνταξιοδοτήσεις. Σε ένα κράτος σύγχρονο στο οποίο η εκπαίδευση αποτελεί βασική του έννοια, είναι απαραίτητο η στελέχωση των σχολείων να γίνεται από μόνιμο προσωπικό.

Από την προηγούμενη χρονιά έχει ανακοινωθεί πως θα γίνουν στην πρωτοβάθμια και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ο αριθμός των προσλήψεων θα είναι 10.500, όμως το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων δεν έχει ακόμη αποφασίσει εάν οι διορισμοί αυτοί θα γίνουν σε μια φάση ή σε δύο, γεγονός που δείχνει ασυνέπεια ως προς τον προγραμματισμό, αφού η νέα σχολική χρονιά αρχίζει σε 3 περίπου μήνες . Θα αποτελέσει επίσης πρωτοφανες φαινόμενο για τα δεδομένα ενός διαγωνισμού υπό την αιγίδα του , μια ενιαια προκήρυξη να σπάει σε δύο φάσεις χωρις την ύπαρξη ενιαίας κατανομής και ΦΕΚ με τα ονόματα των διορισθέντων συνολικά.

Ως αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, με περισσότερα από δέκα χρόνια προϋπηρεσίας σε όλες τις δομές της εκπαίδευσης, ζητάμε με το παρόν ψήφισμα να ανακοινωθούν άμεσα τα ονόματα σε ΦΕΚ όλων των , ανεξάρτητα εάν το υπουργείο σκοπεύει να κάνει τις αναλήψεις υπηρεσίας αυτών σε μια ή σε δύο φάσεις με διαφορά ενός χρόνου. Αυτό θα αποτελέσει μια δέσμευση ευθύνης από το υπουργείο και την κυβέρνηση τόσο προς την εκπαιδευτική κοινότητα και σε ολόκληρη την κοινωνία, ενώ ταυτόχρονα θα μας βοηθήσει στην ανεμπόδιστη άσκηση του λειτουργήματος μας δίνοντας αέρα ανανενώσης και ελπίδας σε ένα κλάδο που χρόνια αναπληρώνει τον εαυτό του.

Η ανακοίνωση εδώ