"Άλλη μια σχολική χρονιά ξεκινά βρίσκοντας σχολεία του Δήμου Θέρμης με σοβαρά προβλήματα"

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/10/2018 - 11:50 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Άλλη μια σχολική χρονιά ξεκινά βρίσκοντας  4 σχολεία του Δήμου Θέρμης να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών.

ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

MΑΘΗΤΩΝ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ     

Συγκεκριμένα οι μαθητές από το Πλαγιάρι του 2ου Γυμνασίου Μίκρας, που βρίσκεται στον Τρίλοφο, καλούνται να περπατήσουν πάνω από 2 χιλιόμετρα για να πάνε στο σχολείο και άλλα τόσα για να γυρίσουν σε έναν επαρχιακό  δρόμο και με πολλούς κινδύνους. Οι μαθητές από το Ρύσιο του 2ου Γυμνασίου Θέρμης καλούνται να περπατήσουν πάνω από 1,5 έως 2  χιλιόμετρα για να πάνε στο σχολείο και άλλα τόσα για να γυρίσουν σε έναν επαρχιακό  δρόμο  με εξίσου πολλούς κινδύνους. Οι μαθητές από το Ρύσιο του 2ου ΓΕΛ Μίκρας καλούνται να πάνε στο σχολείο με το αστικό λεωφορείο, έχοντας όμως να διασχίσουν στην επιστροφή έναν δρόμο ταχείας κυκλοφορίας με μεγάλο κίνδυνο. Τέλος οι 95 μαθητές από την Καρδία του 1ου ΓΕΛ Μίκρας καλούνται να πάνε στο σχολείο με το αστικό λεωφορείο, που όμως δεν τους χωρά. Παρά τις πιέσεις ο ΟΑΣΘ αρνείται να βάλει επιπλέον λεωφορείο την ώρα της προσέλευσης και της αποχώρησης των μαθητών με συνέπεια να μένουν μαθητές εκτός λεωφορείου ή να στριμώχνονται όρθιοι βάζοντας σε κίνδυνο την ασφάλειά τους σε ένα επαρχιακό δρόμο με ανηφόρες, κατηφόρες και επικίνδυνες στροφές.

Απέναντι στην κατάσταση αυτή προβάλλει η κάθετη αντίδραση γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών, αφού δημιουργούνται τεράστια προβλήματα. Δεν μπορεί κανείς να στερήσει τα δικαιώματα στη ζωή και τη μόρφωση των μαθητών.

Δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως κόστος η μεταφορά των μαθητών, με πρόσχημα μάλιστα την υποτιθέμενη δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Κυβέρνηση και περιφέρεια απαιτείται χωρίς άλλη χρονοτριβή και χωρίς να πετά ο ένας το μπαλάκι στον άλλο να δώσουν ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ λύση στο πρόβλημα.

Η Ένωση και οι Σύλλογοι Γονέων μαζί με  τα σωματεία των εκπαιδευτικών και  τα μαθητικά συμβούλια έχουμε προχωρήσει ήδη σε κινητοποιήσεις και ετοιμάζουμε δυναμικότερες δράσεις.

Αύριο Παρασκευή 5 Οκτωβρίου αντιπροσωπεία θα προβεί σε παράστασης διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 12:30 μμ.

 

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso