: Η απάντηση της κυβέρνησης στην ανυποχώρητη στάση των χιλιάδων , με τον έναν ή τον άλλο τρόπο,  δείχνει φόβο και πανικό απέναντι στη μαζικότητα και στην οργάνωση του αγώνα μας. Οι  ενέργειες αυτές είναι ομολογία ήττας, αναφέρει ο σύλλογος Σεφέρης.

Η ανακοίνωση

Να μην ανοίξει ούτε ένα ! Να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε εφαρμογή των αντιεκπαιδευτικών ν. 4823/21 και 4692/2020!

Να ικανοποιηθούν οι διεκδικήσεις μας για ασφαλή λειτουργία των σχολείων και κάλυψη των μορφωτικών αναγκών των μαθητών μας!

Στο πλάι των μαθητών μας, δίνουμε απάντηση στην ποινικοποίηση του αγώνα μας, στην αντιεκπαιδευτική πολιτική!

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες συναδέλφους που δε φοβήθηκαν, δεν έσκυψαν το κεφάλι στις κυβερνητικές απειλές, που αντέδρασαν και αντιδρούν στην ολομέτωπη επίθεση που χτυπά το σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, που δίνουν καθημερινά τη μάχη μέσα στο σχολείο τους, με αυταπάρνηση και λεβεντιά!

ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 11 ΟΚΤΩΒΡΗ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΚΑΤΗΦΟΡΟ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ, ΠΛΑΙ-ΠΛΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ

ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ!

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι

Τόσο η προσφυγή του Υπουργείου Παιδείας ενάντια στην Απεργία-Αποχή, όσο κι η απόφαση του Δικαστηρίου βασίζονται στις διατάξεις του αντεργατικού, απεργοκτόνου νόμου Χατζηδάκη, που θέλει τα σωματεία μας “στον γύψο”. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ χτυπούν με τα ΜΑΤ απροκάλυπτα την κινητοποίηση μας στην Αθήνα ενώ κάνουν πλάτες στους φασίστες μέσα στα σχολεία (Σταυρούπουλη Θεσσαλονίκης).

Η απάντηση της κυβέρνησης στην ανυποχώρητη στάση των χιλιάδων εκπαιδευτικών, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο,  δείχνει φόβο και πανικό απέναντι στη μαζικότητα και στην οργάνωση του αγώνα μας. Οι  ενέργειες αυτές είναι ομολογία ήττας.

Όσο μας λένε ότι δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε την πολιτική τους τόσο περισσότερο θα μας πεισμώνουν, τόσο πιο μαζικά θα συμμετέχουμε στην ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ!

Απέναντι στις αντιεκπαιδευτικές – αντεργατικές νομοθετικές διατάξεις που ψηφίστηκαν
το τελευταίο διάστημα απαιτούμε:

Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τη λεγόμενη αξιολόγηση στα σχολεία και των εκπαιδευτικών (ν. 4823/2021, ν. 4692/2020, Υ.Α για εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση, διατάξεις για εσωτερικό κανονισμό),

Καμία εμπλοκή ιδιωτικών φορέων, επιχειρήσεων και ΜΚΟ στην εκπαιδευτική διαδικασία και τη λειτουργία των σχολείων. Αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση για όλες τις ανάγκες των σχολείων.

Να καταργηθεί εδώ και τώρα η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και η Τράπεζα θεμάτων.

Να καταργηθεί, να μην εφαρμοστεί ο νόμος 4808/21 (Χατζηδάκη) για τα εργασιακά. Ο νόμος – έκτρωμα θα μείνει στα χαρτιά.

Την ημέρα της απεργίας κλιμάκιο του ΔΣ και απεργοί συνάδελφοι θα περιοδεύσουν στα σχολεία περιοχής-ευθύνης του συλλόγου μας για την περιφρούρηση της απεργίας!