Αίτημα Αναστολής Εφαρμογής της Υπουργικής Απόφασης για την Εισαγωγή των φοιτητών σε τμήματα Μουσικών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔21/04/2019 - 20:15 | Author: Newsroom Ipaidia

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ – Αίτημα Αναστολής Εφαρμογής της Υπουργικής Απόφασης ΥΠΠΕΘ για την Εισαγωγή των φοιτητών σε τμήματα Μουσικών Σπουδών για την χρονιά 2018-2019.

Με αφορμή της δημοσίευσης της Υπ’ αριθ. Φ.253/23170/Α5/14.02.2019 Υπουργικής Απόφασης του ΥΠΠΕΘ – Εισαγωγή των φοιτητών σε τμήματα Μουσικών Σπουδών, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του ΠειραματικούΜουσικού Γυμνασίου και Λυκείου Παλλήνης απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας κύριο Γαβρόγλου.

Μέσω αυτής διαμαρτύρεται για την βεβιασμένη, αιφνιδιαστική και δίχως σωστό προγραμματισμό εφαρμογή της, χωρίς να προηγηθεί, για ακόμα μία φορά, σχετικός διάλογος με την εκπαιδευτική κοινότητα. Η υπουργική απόφαση εγείρει ζητήματα καταστρατήγησης των Συνταγματικών δικαιωμάτων της Ισονομίας και Ισότητας μεταξύ των υποψηφίων φοιτητών, καθώς και το ηθικό ζήτημα της ψυχολογικής αναστάτωσης και του αποπροσανατολισμού των μαθητών.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ζητάει από τον υπουργό

1. Να ΜΗΝ εφαρμοστεί η υπουργική απόφαση τη δεδομένη σχολική χρονιά 2018-2019

2. Ο νέος νόμος, να συνδιαμορφωθεί από όλους τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς (Πανεπιστημιακές Κοινότητες, Μουσικά Σχολεία, καθηγητές Μουσικής)

3. Να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος και να αξιοποιηθεί η όποια εμπειρία ώστε, με την εφαρμογή του, το νέο σύστημα εξετάσεων

· να είναι πραγματικά σύγχρονο και αξιοκρατικό

· να υποστηρίζεται από ένα αναπροσαρμοσμένο πρόγραμμα σπουδών

· να διασφαλίζει ότι δεν θα υπονομεύεται ο δημόσιος-δωρεάν χαρακτήρας της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

· να προάγει την δημιουργία ολοκληρωμένων και υψηλής κατάρτισης μουσικών.

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή    ideascentral

    europalso