Απουσία μέτρων υγειονομικής ασφάλειας στη λειτουργία των Πανεπιστημίων και τη διά ζώσης εξεταστική περίοδο διαπιστώνει η Οργάνωση Μελών Πανεπιστημιακών του .

Εκπρόσωποι τους παρουσίασαν σε συνέντευξη Τύπου τις προτάσεις του κόμματος για την ασφαλή λειτουργία των , ζητώντας δωρεάν προληπτικούς διαγνωστικούς ελέγχους στη φοιτητική κοινότητα και τη δυνατότητα κάθε σχολή να μπορεί να καθορίζει τον τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων.

«Η πανδημία είναι εδώ, είναι η σκληρή πραγματικότητα», δήλωσε ο καθηγητής Ιατρικής του ΑΠΘ Αλέξανδρος Γαρύφαλλος, λέγοντας ότι το υπουργείο Παιδείας αντιμετώπισε ισοπεδωτικά όλα τα πανεπιστήμια «με πρόσχημα ότι οι φοιτητές είναι σε υψηλό ποσοστό εμβολιασμένοι» και ότι εφάρμοσε άλλα μέτρα και σταθμά σε σχέση με την πρωτοβάθμια και μέση εκπαίδευση. «Ζητάμε κάθε σχολή να καθορίσει μόνη της την εκπαιδευτική και εξεταστική διαδικασία και αυτό συνάδει με το πανεπιστημιακό αυτοδιοίκητο», ανέφερε.

«Απαιτούμε το αυτονόητο, να μπορέσουμε να προστατεύσουμε τους φοιτητές, τους εργαζόμενους και άρα την κοινωνία της πόλης», είπε η επίκουρη καθηγήτρια Κτηνιατρικής του ΑΠΘ, Βιβή Παπαδοπούλου και ζήτησε να διατεθούν δωρεάν self-tests στους φοιτητές προσθέτοντας ότι στις διά ζώσης εξετάσεις «με 400 άτομα το ένα δίπλα στο άλλο για 2-3 ώρες θα υπάρξει τεράστια διασπορά του ιού».

Για εξετάσεις σε αμφιθέατρα που δεν έχουν παράθυρα έκανε λόγο ο πρόεδρος του Συλλόγου ΔΕΠ στο ΔΙΠΑΕ Δημοσθένης Σταμάτης, ενώ ζήτησε την πύκνωση των αστικών δρομολογίων, εξηγώντας ότι υπάρχει μεγάλος συνωστισμός των φοιτητών μέσα στα λεωφορεία αλλά και κατά την αναμονή τους.