Α φάση προσλήψεων αναπληρωτών: Πότε θα γίνει

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔01/07/2017 - 00:27 | Author: Newsroom Ipaidia

– Προγραμματισμένη Συνάντηση είχε χθες αντιπροσωπεία του Π.Σ.Α.Ε.Π με τον Περιφερειακό Διευθυντή α/θμιας και β/θμιας Κρήτης κ. Τερζάκη. Στην συνάντηση συμμετείχαν μέλη του ΠΣΑΕΠ διάφορων ειδικοτήτων και το εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ μας, ο Βασίλης Αμπατζής.

Η αντιπροσωπεία του ΠΣΑΕΠ κατέθεσε έγγραφο στον κ. Τερζάκη με τα αιτήματα του συλλόγου και συζήτησε μαζί του γι αυτά.

Συγκεκριμένα για το θέμα των που θέσαμε πρώτο, ο κ. Τερζάκης ανέφερε τις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας ως τον λόγο που κρατούνται δέσμιοι οι εκπαιδευτικοί και επιφυλάχθηκε για το 2018.

Ανέφερε επίσης ότι αφουγκράζεται και μερίδα της κοινωνίας η οποία ζητάει ίση μεταχείριση των αποφοίτων από τα πανεπιστήμια. Ως ΠΣΑΕΠ ξεκαθαρίσαμε για μία ακόμη φορά τη θέση μας υπέρ της προστασίας της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών συναδέλφων μας.

Για την α’ φάση αναπληρωτών που, όπως ανακοινώσαμε εδώ και 2 βδομάδες έχει προγραμματιστεί για τις 5/09, ο κ. Τερζάκης είπε ότι θα είναι ανάλογη με την α’ φάση της φετινής σχολικής χρονιάς, χωρίς να αναφέρει τίποτα για τις ειδικότητες.

Για την ανισότητα των δικαιωμάτων μεταξύ μονίμων και εκπαιδευτικών ο κ. Τερζάκης παραδέχθηκε τις αδικίες που βιώνουν οι αναπληρωτές συνάδελφοι και τις δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι έγκυες συναδέλφισσες. Θυμίζουμε ότι για τα παραπάνω ο ΠΣΑΕΠ έχει πάρει την προφορική δέσμευση από τον Υπουργό σε κατ’ ιδίαν συνάντηση μαζί του, ότι θα αλλάξει τη νομοθεσία που αφορά τις άδεις των .

Σε ότι αφορά τα ολοήμερα η αντιπροσωπεία του ΠΣΑΕΠ με μια σειρά επιχειρημάτων υπέδειξε στον κ. Τερζάκη τη δυσλειτουργία τους λόγω έλλειψης υπεύθυνου δασκάλου ολοημέρου. Ο κ. Τερζάκης από την πλευρά του ανέφερε ότι ούτε φέτος θα υπάρξει υπεύθυνος δάσκαλος ολοήμερου και η λειτουργία του ολοημέρου θα στηριχθεί στις περισσευούμενες ώρες των δασκάλων των πρωινών τμημάτων και των ειδικοτήτων.

Θυμίζουμε ξανά πως ο κ. Γαβρόγλου είχε πει στην αντιπροσωπεία του ΠΣΑΕΠ κατά τη συνάντησή τους τον Απρίλιο ότι έχει κατανοήσει τις δυσκολίες του ολοήμερου σχολείου και την ανάγκη για υπεύθυνο δάσκαλο ολοημέρου και ότι θα προσπαθήσει να τοποθετήσει τέτοιον σε ορισμένες περιοχές όπου υπάρχουν πλεονάζοντες εκπαιδευτικοί.

Μένει να το δούμε βεβαίως.

Όπως είχε ανακοινώσει ο ΠΣΑΕΠ πριν δύο εβδομάδες για τις Τάξεις Υποδοχής και τις ΔΥΕΠ, έτσι και ο κ. Τερζάκης μας ανέφερε ότι αναμένεται αύξηση των τάξεων υποδοχής και προσπάθεια για ένταξη των παιδιών στο ημερήσιο σχολικό πρόγραμμα.

Η αντιπροσωπεία του ΠΣΑΕΠ ζήτησε πλήρη διαφάνεια στις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών και εξέφρασε την αγανάκτησή της για τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα στις α/θμιες όλης της Ελλάδας. Ανέφερε επίσης την πρόταση του ΠΣΑΕΠ προς το Υπουργείο για απλοποίηση της διαδικασίας με ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας και επίδειξη μόνο την ταυτότητας κατά την προσέλευση του αναπληρωτή στην πρωτοβάθμια πρόσληψής του.

Για όλα τα παραπάνω ζητήσαμε την ειλικρινή στήριξη του Περιφερειακού Διευθυντή σε ότι περνάει από το χέρι του και την άσκηση πίεσης προς τις ανώτερες βαθμίδες εξουσίας για την υλοποίησης των προτάσεων του ΠΣΑΕΠ.  • Το ipaidia.gr στο google news

    Τελευταίες Ειδήσεις

    Ειδήσεις και εκτιμήσεις για τις βάσεις 2020    • ideascentral

      europalso