Απολογιστικό δελτίο τύπου 2ης ημέρας του  9ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στο Ηράκλειο

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019 και η δεύτερη ημέρα του 9ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στο Ηράκλειο (κεντρικό site: www.digifest.info, τοπικό site: ira.digifest.info). Εκατοντάδες μαθητές από Δημοτικά, Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ προσήλθαν στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ηρακλείου για να παρουσιάσουν και να εκθέσουν έργα ψηφιακής δημιουργίας, τα οποία αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο μαθημάτων Πληροφορικής όλων των βαθμίδων, να περιηγηθούν στην έκθεση των ψηφιακών έργων των μαθητών, να επισκεφθούν διαδραστικές εκθέσεις ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και ερευνητικών κέντρων, και να συμμετάσχουν σε δημιουργικά εργαστήρια.

Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές επισκέφθηκαν τις εξής διαδραστικές εκθέσεις: Εργαστήριο Υπολογιστικής Όρασης και Ρομποτικής-ΙΤΕ: «Ρομποτικά Συστήματα και Ρομποτική Όραση», ΙΤΕ: «Παγιδεύοντας τους Hackers», ΙΤΕ: «Περίπτερο ενημέρωσης από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου», Τμήμα Μηχανικών ΤΕΙ Κρήτης: «Διάφορες διαδραστικές εφαρμογές», ομάδα ανοικτού λογισμικού ΥΠΠΕΘ: «EduDistributions». Επίσης, είχαν τη μοναδική εμπειρία συμμετοχής στα εργαστήρια: «Code hunting, κυνήγι θησαυρού με επίλυση γρίφων υπολογιστικής σκέψης», «Escape the S.T.E.M Version 2019», «RadioLab: Οι μαθητές εκπέμπουν! Κάνουν ραδιόφωνο!», «Εμπόδια, βήματα, παράξενες αποστολές».

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε τηλεσυνάντηση μαθητών όλων των πόλεων που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ.

Τη δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ απεύθυναν χαιρετισμό η Οργανωτική Συντονίστρια του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Κρήτης κ. Βιδάκη Ειρήνη και ο Πρόεδρος της ΔΕΠΤΑΗ κ. Καπετανάκης Μηνάς. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βαρδάκης Σωκράτης

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 13 Απριλίου (10:00-16:30) με παρουσιάσεις έργων ψηφιακής δημιουργίας μαθητών, διαδραστικές εκθέσεις και εργαστήρια για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Το Φεστιβάλ αποτελεί μία ευκαιρία ανάδειξης και ενίσχυσης της δημιουργικότητας των μαθητών και των εκπαιδευτικών Πληροφορικής, και της παρουσίασης των ψηφιακών έργων τους σε συμμαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και την ευρύτερη κοινωνία.

Στο Ηράκλειο το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Πληροφορικής του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Κρήτης.

Σας περιμένουμε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ηρακλείου το Σάββατο 13 Απριλίου στις 10:00. Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό!!!

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ