Δελτίο Τύπου

Συνάντηση Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέα Λοβέρδου με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ Ιερώνυμο Β’

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λοβέρδος συναντήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ Ιερώνυμο Β’. Παρόντες στην συνάντηση ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Υ.ΠΑΙ.Θ, Θανάσης Κυριαζής, ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων, Γιώργος Καλατζής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας, κ. Χρυσόστομος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ. Θέματης συνάντησης ήταν η εκκλησιαστική εκπαίδευση.

Μετά την συνάντηση ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε: «Είναι τιμή μας που επισκέφτηκε σήμερα το Υπουργείο ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Έχουμε πολλά θέματα και η δική μας τακτική είναι να λύνουμε όσο μπορούμε περισσότερα. Έχουμε θέματα εκκλησιαστικής εκπαίδευσης σε εκκρεμότητα και πρέπει να τα δούμε. Έχουμε εξαγγείλει πριν από μία εβδομάδα ότι θα καταθέσουμε σχετικό σχέδιο νόμου στην διαβούλευση. Συζητήσαμε με τον Μακαριώτατο και τους Σεβασμιώτατους της αντιπροσωπείας θέματα της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο διότι έχουμε αποδεδειγμένα καλή συνεργασία».

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπός κ.κ. Ιερώνυμος Β’ δήλωσε: «Θέλουμε, ο Σεβασμιώτατος Μεσσηνίας, ο Σεβασμιώτατος Καισαριανής και εγώ να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Υπουργό και στους συνεργάτες του, διότι η σημερινή μας συνάντηση ήταν ουσιαστική. Προχωρήσαμε αρκετά τα θέματα της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης που αποτελεί ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο για την Εκκλησία και την Πολιτεία. Τα βήματα που κάναμε σήμερα και θα κάνουμε και άλλα, πιστεύω ότι μας οδηγούν σε αυτό που έχουμε στοχεύσει, μία καλύτερη εκκλησιαστική εκπαίδευση».

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε .

141021 dt upourgos 2141021 dt upourgos 1