10 αναπληρωτές θεολόγοι στις 20.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔09/10/2018 - 10:59 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας ως εκπαιδευτικοί και διαμαρτυρία μας για την μέχρι σήμερα πρόσληψη μονάχα δέκα (10) αναπληρωτών θεολόγων, αριθμού εξαιρετικά δυσανάλογου σε σχέση με τα εκπαιδευτικά κενά που υπάρχουν στην ειδικότητά μας. Ας σημειωθεί ότι τα κενά των θεολόγων έχουν παγιωθεί τα τελευταία χρόνια σε τριψήφιο νούμερο.

Πανελλήνιος  Σύλλογος Αναπληρωτών Θεολόγων (ΠΑΣΑΘ)

 

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το 2017-18, ακόμα και μετά την ενεργοποίηση της γ΄ ανάθεσης του μαθήματος των Θρησκευτικών , οι Θεολόγοι αναπληρωτές που κλήθηκαν να υπηρετήσουν ήταν 173. Αυτό δείχνει ότι τα πραγματικά κενά, πιθανότατα, είναι πολύ περισσότερα.

Είναι άξιο απορίας πώς από την μια πλευρά γίνονται προσπάθειες αναβάθμισης του μαθήματος των Θρησκευτικών (Νέα Αναλυτικά Προγράμματα), ενώ από την άλλη, στην πράξη υποβαθμίζεται καθώς δε γίνονται προσλήψεις θεολόγων προκειμένου να στηρίξουν αυτή τη προσπάθεια, όταν μάλιστα φέτος, μέχρι αυτή τη στιγμή, έχουν προσληφθεί σχεδόν 20.000 αναπληρωτές άλλων ειδικοτήτων (και φοβόμαστε ότι οι πιστώσεις εξαντλούνται). Η σύγκριση με τις προσλήψεις των προηγουμένων ετών και η μέχρι σήμερα συμπεριφορά της διοίκησης, για την τρέχουσα σχολική χρονιά, δίνει την εντύπωση τόσο σε εμάς, όσο και στην κοινωνία, ότι παραγκωνίζεται το μάθημα των Θρησκευτικών καθώς «προτιμούνται» άλλες ειδικότητες εις βάρος της δικής μας.

Ως εκ τούτου, σας καλούμε να προβείτε στην πρόσληψη αριθμού θεολόγων, ανάλογου των προηγουμένων ετών, ως ένα μικρό και πρώτο βήμα αναίρεσης της -μέχρι σήμερα- άνισης μεταχείρισης της ειδικότητάς μας σε σχέση με τις λοιπές ειδικότητες και ως μία ελάχιστη πράξη στήριξης της αναβάθμιση των Θρησκευτικών στο σύγχρονο Σχολείο.

Τα επόμενα βήματα, κατά τη γνώμη μας, θα πρέπει να γίνουν σε τρεις άξονες:

  • Κάλυψη όλων των κενών της τρέχουσας σχολικής χρονιάς από θεολόγους εκπαιδευτικούς.
  • Κατάργηση της γ΄ ανάθεσης του μαθήματος των Θρησκευτικών.
  • Οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος με μόνιμους διορισμούς θεολόγων.

 

 

 

 

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso