Δελτίο Τύπου

diaforetikotita 2

Με την τελετή βράβευσης των διακριθέντων σχολείων ολοκληρώθηκε στις 7 Δεκεμβρίου 2015 ο πανελλήνιος διαγωνισμός , που πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά στο Μουσείο Μπενάκη, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Σέβομαι τη διαφορετικότητα». Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και το British Council σε συνεργασία με τη Samsung Electronics Hellas και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Παρών στην εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη ήταν ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Θεοδόσης Πελεγρίνης, ο οποίος δήλωσε: «Σε αυτή την κοινωνία που εμείς διαμορφώσαμε πρέπει να αλλάξουν πολλά. Είναι ιδιαίτερης σημασίας να καθιερώσουμε μέσα από εκπαιδευτικές δράσεις τον σεβασμό στη διαφορετικότητα. Ο διάλογος στις μέρες μας χρησιμοποιείται ως μέσο επιβολής των επιχειρημάτων από τον ισχυρότερο στον ασθενέστερο κι όχι ως μέσο ανταλλαγής επιχειρημάτων με σκοπό να εντοπίσουμε τα εγκυρότερα ζητούμενα».

Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος συνολικά 1.689 μαθητές Ε’ και της ΣΤ’ Δημοτικού και όλων των τάξεων του Γυμνασίου από 203 σχολεία σε 112 πόλεις από ολόκληρη την Ελλάδα, έχοντας την υποστήριξη και τη συμβολή 223 εκπαιδευτικών. Οι εργασίες των μαθητών στάλθηκαν σε μορφή βίντεο ή παρουσίασης και έφτασαν συνολικά τις 380. Μέσα από αυτήν την πρωτοβουλία οι μαθητές είχαν την ευκαιρία αρχικά να ενημερωθούν και στη συνέχεια να εκφράσουν με το δικό τους τρόπο τη στάση τους απέναντι στο σχολικό εκφοβισμό.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε .