Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής: Η Πανδημία στην καθημερινότητα ενός παιδιού – Συμβουλές

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 🕔17/12/2020 - 19:40 | Author: Newsroom Ipaidia

Διανύουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας, τα μέτρα είναι ακόμη πιο περιοριστικά και καλούμαστε να ανταποκριθούμε στην δύσκολη πλέον καθημερινότητα ,όχι μόνο οι μεγαλύτεροι ,αλλά και οι μικρότεροι ηλικιακά .

Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος  - Κ.Φ.Α - coach

Τα παιδιά ,που λειτουργούν και ως μαθητές ,πλέον διδάσκονται μέσα από τον υπολογιστή . Όλα τα μαθήματα γίνονται διαδικτυακά, οι μαθητές αρχίζουν να νιώθουν μοναξιά, ο συμμαθητής του ίδιου θρανίου έχει αρχίσει να τους λείπει ,όπως και το ανέμελο παιχνίδι στους προαύλιους χώρους .

Ένα μεγάλης διάρκειας διάλειμμα έρχεται να αντικαταστήσει το μικρό σε διάρκειας του σχολείου ,το οποίο πλέον το περνάνε με τους γονείς ή ακόμη και με τους παππούδες .

Ποιες είναι οι πραγματικές επιπτώσεις στις μικρές ηλικίες , αφού οι μικροί μας φίλοι αδυνατούν να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους και τι πρέπει να κάνουμε για να μην χάσουμε τον έλεγχο ?

Τα παιδιά ,όπως και εμείς , δεν έχουμε ζήσει κάτι ανάλογο , προφανώς είναι ανήσυχα και υπερκινητικά μέσα στο σπίτι .

Καθησυχάστε τα και συζητήστε μαζί τους σε ήρεμο τόνο . Πλέον , ενημερώνονται από την τηλεόραση , ακούνε ανησυχητικές ειδήσεις και μια λύση είναι να τα απομακρύνετε από αυτά , διαφορετικά εξήγηστε τους ότι παρ όλα αυτά που βλέπουν, μαζί σας θα είναι ασφαλής και υγιείς .

Τις περισσότερες φορές δεν συγκρατούν τις οδηγίες , οφείλετε συνεχώς να επαναλαμβάνετε και να τους υπενθυμίζεται τι πρέπει να κάνουν .
Οι πληροφορίες πρέπει να είναι σαφής και ξεκάθαρες ώστε να μπορέσουν να τις εντάξουν στην καθημερινότητά τους .

Αυτό το διάστημα τα παιδιά χάνουν την επαφή με την εκπαιδευτική διαδικασία . Φροντίστε να κρατήσουν την επαφή αυτή με τους δασκάλους και τους καθηγητές τους .

Μην αλλάζετε τους ρυθμούς στο σπίτι . Διατηρείστε την ίδια καθημερινότητα διότι υπάρχει σοβαρή περίπτωση αλλαγής προσωπικότητας του παιδιού . Ας το βοηθήσουμε ,έτσι ώστε να μπορεί να αντιλαμβάνεται με τον σωστό τρόπο τις καταστάσεις.

Μοιραστείτε το χρόνο σας σε εξωτερικές δραστηριότητες μαζί τους ! Τρέξτε ,αθληθείτε ,χαμογελάστε! Τα παιδιά ζούνε για το παιχνίδι !

Ψυχραιμία , υπομονή , υπευθυνότητα και ειδικά τις ημέρες αυτές ,αγάπη και αλληλεγγύη !  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: