Πιο χαρούμενα τα παιδιά που τρώνε φρούτα και λαχανικά.
Το έτοιμο, γρήγορο φαγητό που αγοράζει κανείς απ’ έξω και τα αναψυκτικά μπορεί να ευθύνονται για την εμφάνιση κατάθλιψης στα παιδιά.

Σύμφωνα με μια μελέτη που έγινε σε παιδιά ηλικίας 10 – 15 ετών, όσα παιδιά αθλούνταν και τρέφονταν υγιεινά είχαν διπλάσιες πιθανότητες να είναι χαρούμενα.

Στην έρευνα του πανεπιστημίου του Έσσεξ συμμετείχαν 5.000 παιδιά και πάνω από το 85% αυτών παραδέχτηκε ότι δεν έτρωγαν πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα. Όσα όμως το έκαναν διπλασίαζαν τις πιθανότητές τους να βιώσουν αισθήματα χαράς και ευημερίας.

Το φύλο και η ηλικία παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο, με τα μεγαλύτερα παιδιά να είναι τα λιγότερο ικανοποιημένα και τα κορίτσια πιο πιθανό να ακολουθούν υγιεινό τρόπο ζωής.

Οι έφηβοι που έτρωγαν περισσότερες λιπαρές τροφές και junk food ήταν λιγότερο χαρούμενοι, συγκριτικά με όσους τρέφονταν με υγιεινές τροφές.

«Τα μεγαλύτερα παιδιά έχουν μεγαλύτερο έλεγχο στο τι τρώνε και φαίνεται πως καταναλώνουν περισσότερο junk food» είπε στη Daily Mail η ερευνήτρια Dr Cara Booker από το Ινστιτούτο Κοινωνικών και Οικονομικών Ερευνών του πανεπιστημίου.

Όσα παιδιά κατανάλωναν πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα ήταν τα πιο χαρούμενα, ενώ εκείνα που έτρωγαν τρεις έως τέσσερις μερίδες την ημέρα είχαν 20% περισσότερες πιθανότητες να βιώσουν αίσθημα ικανοποίησης και ευημερίας.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ