: Η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έχει αρχίσει καθώς οι υποψήφιοι των περιμένουν με αγωνία να δουν αν και σε ποια σχολή θα εισαχθούν.

Η ανακοίνωση των γίνεται φέτος με μικρή καθυστέρηση, αναμένεται ωστόσο να γίνει πολύ σύντομα, πιθανώς , σύμφωνα με πληροφορίες του την Τρίτη 28/8.

Ο αριθμός εισακτέων για φέτος αυξήθηκε κατά 3.966 θέσεις. Αυτό μεταφράστηκε σε 2.000 θέσεις για τους υποψηφίους των ΓΕΛ και 1.866 θέσεις για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ. Η αύξηση αυτή των θέσεων αφορά σχολές όπως είναι οι νομικές, των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, τα τμήματα ΦΠΨ. Δεν αφορά όμως τις Ιατρικές, στις οποίες αναμένεται να υπάρξει μικρή μείωση των εισακτέων, αφού φέτος μόλις 917 υποψήφιοι πέτυχαν από 18.500 μόρια και πάνω στο πεδίο που αφορά τις επιστήμες Υγείας, έναντι 1.386 πέρσι.

Σε γενικές γραμμές αναμένεται πτώση των βάσεων στην πλειονότητα των τμημάτων που έχουν πολύ υψηλές βάσεις εισαγωγής. Υπάρχει η εκτίμηση για πτώση της Ιατρικής Αθηνών κάτω από 19.000 μόρια ενώ μεγάλη πτώση αναμένεται στις Πολυτεχνικές σχολές.

Άνοδος εκτιμάται πως θα υπάρξει στα παιδαγωγικά τμήματα, τα οποία ήταν φέτος προσβάσιμα από όλα τα επιστημονικά πεδία, αλλά και στα περισσότερα τμήματα που απαιτούν και την εξέταση σε ειδικό . Οριακή αύξηση αναμένεται στις Νομικές σχολές.

Πολλοί πάντως φαίνεται πως θα εισαχθούν σε σχολές και τμήματα έχοντας λίγες χιλιάδες . Και αυτό, γιατί οι υποψήφιοι που έγραψαν κάτω από 7.000 μόρια είναι περισσότεροι από πέρσι. Ενδεικτικά, στα πεδία των θετικών και τεχνολογικών σχολών, καθώς και των Οικονομικών και Πληροφορικής το 21,9% και το 33,11% έγραψαν στο σύνολο από 7.000 μόρια και κάτω.

Δείτε όλα όσα ανέφερε ο Ι. Βαφειαδάκης, πρόεδρος της