1. Φτιάξε ένα ποτ πουρί

Θέλεις τα εσώρουχά σου να μυρίζουν μήλο και κανέλα; Γέμισε μία παλιά κάλτσα με ποτ πουρί, δεστην καλά και βάλτη μέσα στο συρτάρι με τα εσώρουχά σου. Μπορείς να φτιάξεις και άλλα τέτοια ποτ πουρί και να τα βάλεις όπου εσύ θέλεις. Για παράδειγμα, μπορείς να τα βάζεις ακόμα και μέσα στα παπούτσια σου με το που τα βγάζεις.

2. Πλύνε το μωρό σου

Αν έχεις ξεμείνει από σφουγγαράκι και θέλεις να κάνεις μπάνιο το μωρό σου, πάρε μία κάλτσα, βάλτη σαν γάντι και καθάρισε το μωράκι σου με αυτή.

3. Ξεσκόνισε και γυάλισε τα έπιπλά σου

Ξέχνα τα ακριβά ξεσκονόπανα και χρησιμοποίησε τις παλιές σου κάλτσες για να ξεσκονίσεις τα έπιπλά σου. Ρίξε λίγο καθαριστικό στην κάλτσα σου, βάλτη στο χέρι σου σαν γάντι και διώξε τη σκόνη εύκολα και απλά.

4. Δώσε ισορροπία στο τραπέζι σου

Έχεις ένα τραπέζι που δε στέκεται καλά και κουνιέται; Κόψε μικρά κομματάκια από μία παλιά σου κάλτσα και βάλτα κάτω από τα πόδια του τραπεζιού μέχρι αυτό να ισορροπήσει και να σταματήσει να κουνιέται.

5. Φύλαξε όλα τα μικροσκοπικά παιχνιδάκια σου

Είναι πολύ ενοχλητικό το γεγονός ότι όταν πας να παίξεις ένα παιχνίδι ανακαλύπτεις ότι σου λείπουν κάποια μικρά κομματάκια του τα οποία όμως είναι απαραίτητα για να παίξεις. Για να μην χάσεις ξανά, λοιπόν, τίποτα από τα παιχνίδια σου, βάλε όλα τα μικρά πραγματάκια μέσα σε μία κάλτσα. Έτσι, δε θα τα χάσεις ποτέ. Αυτή είναι μία πολύ καλή ιδέα ειδικά αν έχεις και παιδιά.

6. Για να απαλύνεις το ερεθισμένο δέρμα σου

Όταν το δέρμα σου έχει ερεθιστεί από κάτι ή όταν έχεις φαγούρα για κάποιο λόγο μπορείς να απαλύνεις το ερεθισμένο από το ξύσιμο δέρμα σου χρησιμοποιώντας μία κάλτσα και λίγη βρώμη. Βάλε τη βρώμη πάνω στην κάλτσα και κάνε μπάνιο τρίβοντας απαλά το σώμα σου με αυτή. Έπειτα, αφού βγεις από το μπάνιο, βάλε δύο στεγνές κάλτσες στα χέρια σου ώστε να μη χρειαστεί να ξυθείς ξανά και να δημιουργήσεις περισσότερο ερεθισμό στο δέρμα σου.

7. Βάλε παγάκια

Μην χρησιμοποιείς απευθείας παγάκια στην επιδερμίδα σου καθώς μπορεί να πάθεις κρυοπαγήματα. Αντί γι’αυτό, βάλε μερικά παγάκια σε μία πλαστική σακούλα και βάλε τη σακούλα μέσα σε μία κάλτσα. Έτσι, μπορείς να την κρατήσεις όση ώρα θέλεις πάνω στην επιδερμίδα σου.

8. Γυάλισε τα παπούτσια σου

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα οποιοδήποτε παλιό ύφασμα για να γυαλίσεις τα παπούτσια σου. Αν έχεις, όμως, μία περισσευούμενη κάλτσα, μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις γι’αυτό το σκοπό.

9. Προστάτεψε πράγματα σε μία μετακόμιση

Αν είσαι σε φάση μετακόμισης και έχεις κάποια μικρά πραγματάκια τα οποία δε θέλεις να τυλίξεις σε εφημερίδα καθώς είναι πολύτιμα και μπορεί να καταστραφούν ή να χαθούν, βάλτα μέσα σε μία κάλτσα. Έτσι, θα είσαι σίγουρη ότι θα τα μεταφέρεις στο καινούργιο σου σπίτι σώα και αβλαβή.

10. Απέφυγε λεκέδες πάνω στα παπούτσια σου

Αν έχεις σκοπό να βάψεις το σπίτι σου μόνη σου τότε πέρα από τα ρούχα θα πρέπει να προφυλάξεις και τα παπούτσια σου από τη μπογιά που σίγουρα θα πέσει πάνω τους. Φόρα από μία κάλτσα πάνω από το κάθε παπούτσι και θα είσαι ήσυχη ότι δε θα λερωθούν, ακόμα και αν είναι παλιά και δεν τα φοράς έξω.

Πηγή: faysbook.gr

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ