Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ανακοίνωσε το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων κατά τη διάρκεια της περιόδου των Χριστουγέννων 2023

«Η σημαντικότερη περίοδος για το εμπόριο ξεκινά και στα στολισμένα καταστήματα στο κέντρο και στις συνοικίες της Αθήνας, εργαζόμενοι και καταστηματάρχες περιμένουν τους καταναλωτές, με ράφια γεμάτα προϊόντα και εξαιρετικές τιμές», αναφέρει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης σε σχετική ανακοίνωση.

«Ας ευχηθούμε οι Άγιες μέρες, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, να επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες και να υποδεχθούμε το νέο έτος με χαμόγελο και αισιοδοξία», προσθέτει ο κ. Καφούνης.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την ανακοίνωση, το προτεινόμενο από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων 2023, έχει ως εξής:

Τι ισχύει με ανοιχτά σούπερ μάρκετ την Κυριακή

Τα σούπερ μάρκετ δεν ακολουθούν το λιανεμπόριο ειδικά στις εκπτωτικές περιόδους σε ό,τι αφορά το άνοιγμα των καταστημάτων τους. Όμως, στις εορταστικές περιόδους Πάσχα και Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς ανοίγουν κανονικά.

Ειδικότερα, σίγουρα θα παραμείνουν ανοιχτά τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, μένει όμως να αποσαφηνιστεί εάν θα ακολουθήσουν και την Κυριακή 17 του μήνα.

Πότε αρχίζουν οι χειμερινές εκπτώσεις 2024

Οι χειμερινές εκπτώσεις θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν μέχρι και την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024.

Τα καταστήματα αναμένεται να ανοίξουν ξανά την πρώτη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων, δηλαδή στις 14 Ιανουαρίου.