Χειμερινές εκπτώσεις 2021: «Ανάσα» αποτελούν το click away και το click in shop για τα καταστήματα, τα οποία παραμένουν ακόμα κλειστά. Διαβάστε στο ipaidia.gr τι θα ισχύσει με τα καταστήματα και το άνοιγμα τους.

Χειμερινές εκπτώσεις 2021: Πιθανή ημερομηνία η 18 Ιανουαρίου για το άνοιγμα καταστημάτων

Το λιανεμπόριο συνεχίζει να ταλανίζεται και η επιβίωσή του θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την αγοραστική κίνηση στις χειμερινές εκπτώσεις 2021. Τα καταστήματα, που παραμένουν ακόμα κλειστά, ετοιμάζονται να σηκώσουν ρολά στις 18 Γενάρη, ημέρα κατά την οποία αναμένεται να ξεκινήσουν και οι εκπτώσεις.

Τα μικρά και μεγάλα καταστήματα λειτούργησαν το προηγούμενο διάστημα στο πλαίσιο που διαμορφώθηκε από την πανδημία του κορονοϊού, κυρίως δηλαδή με ηλεκτρονικές αγορές και όσο πρόλαβαν με τη μέθοδο του click away.

Πλέον, με την αγορά να έχει εναποθέσει σε μεγάλο βαθμό τις ελπίδες της στην περίοδο των εκπτώσεων, αρχής γενομένης από τις χειμερινές εκπτώσεις, το click in shop φαντάζει μοναδική σανίδα σωτηρίας για καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, μιας και είναι απαραίτητη προϋπόθεση η φυσική παρουσία των καταναλωτών εντός των καταστημάτων. Το ίδιο καθεστώς αναμένεται να ισχύσει και για τα κοσμηματοπωλεία.

Οι χειμερινές εκπτώσεις αναμενόταν να ξεκινήσουν στις 11 Ιανουαρίου, όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω του lockdown και των περιοριστικών μέτρων που παραμένουν σε ισχύ μέχρι και σήμερα. Οι χειμερινές εκπτώσεις ξεκινούσαν παραδοσιακά τη δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου και διαρκούν μέχρι την τελευταία εργάσιμη του Φεβρουαρίου.

Άνοιγμα σχολείων – Εξαδάκτυλος: Ανάμεσα σε Γ’ Λυκείου και λιανεμπόριο να ανοίξει η αγορά

Επίδομα 400 ευρώ: Στη αναμονή οι δικαιούχοι – Πότε θα πληρωθεί

ΝΕΕΣ πληρωμές: Τα επιδόματα και οι συντάξεις που θα πληρωθούν μέχρι τέλος Ιανουαρίου

Τι αλλάζει με τη μέθοδο click in shop

Με τη νέα μέθοδο θα εξακολουθήσει να ισχύει και το μοτίβο της παραγγελίας online ή από το τηλέφωνο και η αποστολή γραπτού μηνύματος από το κατάστημα για τη μετάβαση σε αυτό, αλλά κατά τη διάρκεια του ραντεβού ο πελάτης θα μπορεί να εισέρχεται στο μαγαζί και να δοκιμάζει τα προϊόντα.

Η μέθοδος αυτή, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου, θα δώσει μια ανάσα όχι μόνο στα μεγαλύτερα καταστήματα αλλά και στα μικρότερα, ενώ ο συνωστισμός θα αποτρέπεται με τη διαδικασία του ραντεβού και την αυστηρή τήρηση της αναλογίας πελατών/τετραγωνικών.

Πόσοι πελάτες στα καταστήματα ανά 100 τετραγωνικά

Έτσι, σε κάθε κατάστημα θα μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα έως 4 πελάτες ανά 100 τετραγωνικά μέτρα. Στις μεγαλύτερες αλυσίδες και στις επιχειρήσεις shop in a shop ο αριθμός των ατόμων θα επιτυγχάνεται μέσω της κοινής διεύθυνσης των καταστημάτων. Σε πολλά μικρά συνοικιακά καταστήματα, η αναλογία αυτή πρακτικά σημαίνει τη δυνατότητα εισόδου μόνο ενός πελάτη τη φορά.

Αυτό που καθίσταται σαφές είναι ότι για την οποιαδήποτε μετακίνηση για τις χειμερινές εκπτώσεις θα παραμείνει απαραίτητη η αποστολή sms στο 13033, με την ένδειξη 2 εφόσον πρόκειται για αγορές.