Ο υπουργός εργασίας, μίλησε για την πρόθεση της κυβέρνησης να δοθεί κοινωνικό μέρισμα σε εργαζόμενους.

Τι θα γίνει με τις εκκρεμείς συντάξεις

Ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, μίλησε για τον , την στήριξη των εργαζομένων, αλλά και για την κατάσταση με τις εκκρεμείς .

Ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1 για το ύψος της νέας αύξησης του κατώτατου μισθού, είπε πως «η δέσμευση μας ήταν το 2021 θα δοθεί αύξηση διπλάσια της ρυθμού ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Είχαμε ύφεση 8% του ΑΕΠ, αλλά υπήρξε αύξηση του κατώτατου μισθού. Σε ότι αφορά την νέα αύξηση, ταμείο θα κάνουμε στο τέλος του χρόνου, καθώς ακόμη δεν έχουμε όλα τα δεδομένα για την πορεία της οικονομίας. Με βάση νόμο που ακολούθησε και ο ΣΥΡΙΖΑ, θα γίνουν οι εισηγήσεις και ο Υπουργός Εργασίας θα προτείνει το ύψος της αύξησης στο Υπουργικό Συμβούλιο που θα πάρει την τελική απόφαση».

«Πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να υπάρχει της ανάπτυξης στους εργαζόμενους, για όσα έχουν υποστεί όλα αυτά τα χρόνια. Ξέρουμε την οικονομική κρίση και τι πέρασαν όλα αυτά τα χρόνια και ό,τι χρειάζονται στήριξη. Θα είναι μια δίκαιη απόφαση», επισήμανε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Σχετικά με τις εκκρεμείς , ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε «190.000 πήραμε το καλοκαίρι του 2019, 150.000 ήταν τον χειμώνα και 120.000 είναι τώρα, καθώς τον Οκτώβριο κάναμε ρεκόρ σε σχέση με όλους τους προηγούμενους μήνες».

Όπως τόνισε, «στόχος μας είναι στο τετράμηνο, έως το τέλος Φεβρουαρίου του 2022, να εκδώσουμε 100.000 συντάξεις και να έχουν τελειώσει όλες οι αιτήσεις για σύνταξη που είχαν υποβληθεί μέχρι το τέλος του 2019».