Δώρο Χριστουγέννων: Ο Γιάννης Βρούτσης ξεκαθάρισε ότι το ήταν η εξαίρεση του Νοεμβρίου και ο  κανόνας είναι το . «Πάντα είναι σε αντιστοίχιση της οικονομίας, δεν μπορούμε να δώσουμε 800άρι και τον Δεκέμβρη».

Δώρο Χριστουγέννων: Θα κατατεθεί μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου

Για το καθεστώς των αναστολών εργασίας και για τις αμοιβές των εργαζόμενων, που απασχολούνται σε επιχειρήσεις που συμπεριλαμβάνονται στους πληττόμενους ΚΑΔ, αλλά και την  ημερομηνία και τον τρόπο καταβολής του Δώρου Χριστουγέννων μίλησε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Ο Γιάννης Βρούτσης ξεκαθάρισε ότι το επίδομα των 800 ευρώ ήταν η εξαίρεση του Νοεμβρίου και ο  κανόνας είναι το επίδομα των 534 ευρώ. «Πάντα είναι σε αντιστοίχιση της οικονομίας, δεν μπορούμε να δώσουμε 800άρι και τον Δεκέμβρη» απάντησε σε ερώτηση που του τέθηκε για το αν υπάρχει περίπτωση, λόγω και των εορτών, το κονδύλι να αυξηθεί.

Για το δώρο Χριστουγέννων τόνισε ότι θα κατατεθεί μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου.

Για την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική  έσπευσε να υπογραμμίσει ότι «o ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτεθειμένος, καθώς δεν ψηφίζει ένα διαρθρωτικό μέτρο υπέρ των εργαζομένων». Ξεκαθάρισε επίσης ότι «το επίδομα ανεργίας και γενικά τα επιδόματα του ΟΑΕΔ δεν θα επηρεαστούν»,  ενώ τόνισε, μεταξύ άλλων:

«Σκοπίμως, ή αλλοιώνουν την αλήθεια ή δεν ξέρουν να διαβάζουν».

Για τις συντάξεις είπε ότι δεν υπάρχει κανένα πλάνο μείωσης συντάξεων, αντιθέτως θα προκύψουν μέχρ και αυξήσεις.

Επίδομα θέρμανσης 2020: Ποιοί είναι οι δικαιούχοι – Πόσα χρήματα θα πάρουν

Δώρο Χριστουγέννων 2020: Πότε θα πληρωθεί και πόσα θα λάβουν οι εργαζόμενοι