«Βόμβα» για το lockdown: «Δεν περνάει από το μυαλό μας το άνοιγμα»

«Βόμβα» για το lockdown: «Δεν περνάει από το μυαλό μας το άνοιγμα»

: Κατηγορηματικός ότι όσο το βάρος στο σύστημα υγείας είναι μεγάλο από την πανδημία του δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει άρση του εμφανίστηκε ο Χαράλαμπος Γώγος.

«Αυτή τη στιγμή το βάρος είναι τέτοιοι δεν περνάνε από το μυαλό μας τέτοιες σκέψεις» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γώγος απαντώντας στο ερώτημα για πιθανό άνοιγμα του στις 29 Μαρτίου.

Όπως εξήγησε στον ΣΚΑΙ το άνοιγμα δραστηριοτήτων θα μπορούσε να ξεκινήσει «όταν αρχίσει ο μέσος όρος των κρουσμάτων πέφτει σημαντικά και σταθερά και φτάσουμε στα 1.000 τότε αυτό σημαίνει ότι η πανδημία θα είναι προς τα κάτω».

Σύμφωνα με τον ίδιο «για 3-4 ημέρες ακόμα θα έχουμε τέτοιους αριθμούς κρουσμάτων» όπως αυτοί που ανακοινώθηκαν την Τρίτη εκφράζοντας την ελπίδα ότι «την επόμενη εβδομάδα ελπίζω ότι θα υπάρχει μείωση»

«Παντού υπάρχει συγχρωτισμός ενώ υπάρχει και επικράτηση της βρετανικής μετάλλαξης καθώς σπρώχνει προς τα πάνω το δείκτη θετικότητας» εξήγησε όσον αφορά την αύξηση των κρουσμάτων.

Όπως είπε το μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας αυτή τη στιγμή ο δείκτης θετικότητας είναι στο 1,1-1,2 που σημαίνει ότι η επιδημία είναι σε αύξηση.

Για την επίταξη ιδιωτικών κλινικών, ανέφερε ότι πρέπει να γίνει ό,τι είναι δυνατόν, εκτάκτως. «Χρειάζονται προσλήψεις, όμως δεν θα λύσουν το πρόβλημα αυτή τη στιγμή. Η επίταξη δεν είναι πάντα αποτελεσματική. Πρέπει να υπάρχει συνεργασία.»

Τέλος, τόνισε πως για να αρχίσουμε να συζητάμε θα πρέπει να δούμε τη δυναμική της πανδημίας να ελέγχεται. «Με σιγουριά δε μπορούμε να πούμε τίποτα. Με τον εμβολιασμό θα έχουμε μείωση των νοσηλευμένων.»

Ο κ. Γώγος κλείνοντας επεσήμανε τη σημασία της ατομικής ευθύνης. «Πρέπει να τηρούμε τα μέτρα».

Lockdown: Ημερομηνίες «κλειδιά» για σχολεία, λιανεμπόριο και εστίαση

Lockdown: Κατά πόσο μειώθηκαν οι γεννήσεις στην Ελλάδα

Lockdown- Βατόπουλος: Με ποιά σειρά πρέπει να ανοίξουν σχολεία και λιανεμπόριο

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !