Το Υπουργείο Τουρισμού προχώρησε σε παράταση στις των τουριστικών καταλυμάτων και ξενοδοχείων για για την ένταξη στο πρόγραμμα .

Σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης πρόκειται για παράταση στην πρόσκληση προς δικαιούχους και παρόχους καταλυμάτων για υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα «» έτους 2020» ως προς την ημερομηνία υποβολής αιτήσεως από παρόχους η οποία παρατείνεται έως και 25 Ιουνίου 2020.

Το πρόγραμμα «», προϋπολογισμού 30 εκατομμυρίων ευρώ, θα αφορά σε 250.000 δικαιούχους και υπολογίζεται ότι θα προσφέρει περίπου 1 εκατομμύριο διανυκτερεύσεις.

Τα κριτήρια που θα καθορίζουν ποιοι θα μπορούν να κάνουν αίτηση στο tourism4all.gov.gr θα προβλέπονται σε νέα υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες.

ΑΠΟΦΑΣΗ

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που το υπουργείο Τουρισμού υλοποιεί πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού. Οι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται στην ηλεκτρονική εφαρμογή του υπουργείου Τουρισμού tourism4all.gov.gr

Το πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους», προϋπολογισμού 30 εκατ. Ευρώ, δημιουργήθηκε από το υπουργείο Τουρισμού για να ενισχύσει τους δικαιούχους ώστε να απολαύσουν διακοπές στη χώρα μας από τον Ιούλιο ως και το τέλος του έτους.

Μέσω του «Τουρισμός Για Όλους» επιδοτείται η διαμονή σε καταλύματα όλων των κατηγοριών ανά την επικράτεια, τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα ως πάροχοι προσφέροντας ειδικές τιμές.

Τριπλασιάζεται ο προϋπολογισμός από τα 10 εκατομμύρια ευρώ στα 30 εκατ. ευρώ για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ περιόδου 2020-2021. Τα βασικά χαρακτηριστικά του προγράμματος έχουν, ως εξής:

Για πρώτη φορά, επιδότηση ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Αύξηση επιδότησης σε ξενοδοχεία 2, 3, 4 και 5 αστέρων με πρωινό

Μείωση ιδιωτικής συμμετοχής σε όλα τα ξενοδοχεία

Υπερδιπλασιασμός δικαιούχων/ωφελουμένων (από 140.000 σε 300.000)

20% αύξηση μέγιστης διάρκειας διανυκτερεύσεων (από 5 σε 6 βράδια)

Διατήρηση ειδικού πλαισίου (10 διανυκτερεύσεις, μηδενική ιδιωτική συμμετοχή) για Λέσβο, Λέρο, Σάμο, Χίο, Κω και για πρώτη φορά στον Έβρο

Μείωση της υποχρεωτικής διαθεσιμότητας κλινών στο 25% από 40%

Διπλάσια μοριοδότηση και δωρεάν ακτοπλοϊκά σε ΑΜΕΑ