Να τονώσει τον Έρχονται νέα vouchers μέσω του προγράμματος «Τουρισμός για όλους»

Ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας είχε εμφανιστεί την Κυριακή στην εκπομπή της Φαίης Μαυραγάννη, όπου μίλησε για τον τουρισμό ακόμα και μέσα στον Νοέμβριο, ο οποίος καλπάζει παρά το πέρας του καλοκαιριού.

«Καταλαβαίνουμε ότι πλέον συζητάτε για το χριστουγεννιάτικο καλάθι, αλλά εμείς έχουμε ακόμα τουρίστες στην Πλατεία Συντάγματος.

Ο τουρισμός συνεχίζει να φέρνει έσοδα και να στηρίζει τη μέση ελληνική οικογένεια» είχε δηλώσει ο κ. Κικίλιας, σημειώνοντας ότι η επέκταση της τουριστικής περιόδου έγινε πράξη.

Μάλιστα στην προσπάθεια τόνωσης και των χειμερινών προορισμών επισήμανε ότι το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» δεν σταμάτησε αλλά είναι εδώ και σύντομα θα ανακοινωθεί νέος διαγωνισμός για τον χειμώνα.

Συγκεκριμένα ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ότι το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» θα είναι σε ισχύ μέχρι τον Ιούνιο του 2023, ενώ θα ακολουθήσει άλλη μια κλήρωση για επιπλέον 100.000 κάρτες.

Σε αυτό το πλαίσιο στήριξης, όπως τόνισε ο Β. Κικίλιας, η Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει 100 εκατομμύρια ευρώ μέσω του προγράμματος «Εξοικονομώ- Επιχειρώ» για την ενεργειακή αναβάθμιση ορεινών καταλυμάτων κάτω των 150 κλινών καθώς και επέκταση του ΕΣΠΑ για ένα επιπλέον έτος. «Στόχος μας είναι να στηρίξουμε αυτό το κομμάτι του κλάδου που έχει ανάγκη γιατί η ενεργειακή επιβάρυνση είναι εκεί και είναι πραγματική» δήλωσε ο Υπουργός Τουρισμού.