– Εκτός από το «ότι κινείται φορολογείται», υπάρχει και το ότι είναι στάσιμο θα φορολογηθεί, σύμφωνα με την Εφορία και το ΥΠΟΙΚ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Liberal.gr, κάποιος λοιπόν στα τέλη του 2016 παρέδωσε τις πινακίδες τους στην εφορία γιατί δεν μπορούσε όχι μόνο να πληρώσει τα αλλά και τους αυξημένους φόρους στα καύσιμα, η εφορία έχει βρει τρόπο να πάρει πίσω τουλάχιστον τα .

Εφόσον ο ανωτέρω αποφασίσει τον Ιούλιο του 2017 να πωλήσει το αυτοκίνητο θα πρέπει πρώτα να περάσει από το γκισέ της εφορίας να πάρει πίσω τις πινακίδες και να πληρώσει τα για το 2017. Καθώς όπως υποστηρίζουν οι εφοριακοί «το αυτοκίνητο πρέπει να ταξινομηθεί».

Ο φορολογούμενος βρίσκεται προ εκπλήξεως και καλείται να πληρώσει πριν τη μεταβίβαση του αυτοκινήτου τα τέλη. Μάλιστα, εάν το αυτοκίνητο είναι μεγάλου κυβισμού θα καταβληθεί για το διάστημα του πρώτου εξαμήνου φόρος πολυτελείας και ενδεχομένως και τεκμήριο διαβίωσης με την υποβολής της δήλωσης.

Σε μία περίοδο που οι φορολογούμενοι προσπαθούν να περιορίσουν τα έξοδα τους για καθαρά λόγους επιβίωσης, η εφορία έρχεται να πάρει πίσω αυτά που θεωρεί ότι της ανήκουν.