Πρεμιέρα χθες για τα 360 καταστήματα της Μαρινόπουλος υπό την ομπρέλα της νέας εταιρίας, «Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη», θυγατρικής της Σκλαβενίτης, καθώς η μεγαλύτερη επιχειρηματική διάσωση επί ελληνικού εδάφους παίρνει και επίσημα σάρκα και οστά.

Αν και τα στοιχεία στις ταμειακές μηχανές άλλαξαν, πρέπει να δοθεί αγώνας δρόμου ώστε να αλλάξουν και οι ταμπέλες των καταστημάτων, ενώ σε μερικά καταστήματα έχει ξεκινήσει ήδη η ανακαίνισή τους.

Σχετικά με την τροφοδοσία του δικτύου, αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε τρεις φάσεις. Η πρώτη ήταν χθες και σύμφωνα με πληροφορίες οι επόμενες έχουν οριστεί για τις 8 και τις 15 Μαρτίου.

Στο μεταξύ, θέμα χρόνου είναι και η υπογραφή των δανειακών συμβάσεων με τις τράπεζες για τη χρηματοδότηση ύψους 352 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το σχέδιο εξυγίανσης, για την αποπληρωμή των οφειλών της Μαρινόπουλος προς τους πιστωτές της.

Με την ολοκλήρωση του deal η Σκλαβενίτης αποκτά πανελλαδική παρουσία με ένα δίκτυο 525 καταστημάτων. Με βάση το επιχειρηματικό σχέδιό της ο τζίρος της το πρώτο έτος θα αγγίξει το 1,03 δισ. ευρώ και θα αυξηθεί στο 1,5 δισ. ευρώ την έβδομη χρονιά.

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα η Σκλαβενίτης εξόφλησε στους 11.000 εργαζομένους του ομίλου το μισθό Δεκεμβρίου και μέσα στην εβδομάδα καταβάλλει και 14 εκατ. ευρώ για τους μισθούς Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου.