Συντάξεις – Μητρόπουλος: Προσωρινή σύνταξη 80% σε όσους έχουν εκκρεμότητα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔27/01/2021 - 10:57 | Author: Newsroom Ipaidia

: Την πρόταση να αρθεί η σχετική απαγόρευση που ισχύει για σειρά κατηγοριών και να δοθεί ύψους 80% έκανε ο Αλέξης Μητρόπουλος. Δείτε στο ipaidia.gr τι είπες για τις συντάξεις.

Την πρόταση να αρθεί η σχετική απαγόρευση που ισχύει για σειρά κατηγοριών συνταξιούχων και να δοθεί ύψους 80% σε όλους όσοι έχουν εκκρεμότητα και περιμένουν να εκδοθεί η σύνταξή τους, πρότεινε μέσω του ΘΕΜΑ 104,6 και πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής και επιπκεφαλής της ΕΝΥΠΕΚΚ Αλέξης Μητρόπουλος.

Ο γνωστός εργατολόγος σχολίασε την υπόθεση με τους 360.000 εκκρεμείς φακέλους , λέγοντας χαρακτηριστικά ότι με ρύθμιση που ψήφισε η Βουλή δεν επιτρέπεται σε 8 κατηγορίες συνταξιούχων (διαδοχικές ασφαλίσεις κλπ) να λαμβάνουν προσωρινή σύνταξη.

ΟΑΕΔ: Επιταγές σε 10.000 ανέργους - Πώς θα κάνετε αίτηση για voucher 2.250 ευρώ

Συντάξεις-αναδρομικά: Ποιό το σχέδιο για επικουρικές και δώρα

Πανελλήνιες 2021: Τα θετικά και τα αρνητικά του ΝΕΟΥ συστήματος

«Αυτοί που παίρνουν μισθό 6000, απαγόρευσαν στον αγρότη να λαμβάνει προσωρινή σύνταξη, όταν αυτός έχει πέραν του ΟΓΑ και κάποιο άλλο ταμείο. Αντί να αναζητούν μάνατζερ και να άγχονται, ας καταργήσουν αυτή την απαγόρευση. Μόνο 25% των συνταξιούχων μπορούν να λάβουν προσωρινή σύνταξη, όλοι οι άλλοι αποκλείονται» σημείωσε.

Για τις επιπτώσεις της πανδημίας ο κ. Μητρόπουλος είπε ότι έρχεται μεγάλο ταρακούνημα παγκοσμίως με την απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας, ενώ για την Ελλάδα προέβλεψε ότι θα βρεθούμε με ανεργία σταθερά πάνω από το 20% για τα επόμενα χρόνια! • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !  • express

   europalso

  Enter your email address: