«Μάχη» με τον χρόνο δίνει για ακόμη μια φορά η Μαρινόπουλος καθώς η απόφαση του δικαστηρίου για την συμφωνία εξυγίανσης των 4 εταιρειών του Ομίλου και το σχετικό deal με την Σκλαβενίτης καθυστερεί, προκαλώντας αγωνία σε όλους τους εμπλεκόμενους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε πολλά καταστήματα η εικόνα παραμένει απογητευτική, τα ράφια άδεια, και οι πελάτες ανύπαρκτοι.

Σύμφωνα με το κείμενο της συμφωνίας που υπογράφηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου μεταξύ Σκλαβενίτη, Μαρινόπουλου και πιστωτριών τραπεζών, η τελευταία δόση της ενδιάμεσης χρηματοδότησης, χάρη στην οποία λειτουργούν αυτό το διάστημα τα καταστήματα της Μαρινόπουλος, αφορούσε τις δαπάνες του Νοεμβρίου 2016 και ήταν προγραμματισμένη να χορηγηθεί, με βάση το χρονοδιάγραμμα, στις 31 Οκτωβρίου.

Πληροφορίες θέλουν να υπάρχει ακόμη προς εκταμίευση ένα μέρος αυτής δόσης, το οποίο, ίσως να μπορεί να καλύψει μέρος των δαπανών λειτουργίας της Μαρινόπουλος έως το τέλος του έτους. .

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι εργαζόμενοι της Μαρινόπουλος, οι οποίοι, σε ανακοίνωσή τους, αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι «το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας, αφουγκραζόμενο την αγωνία και τις ανησυχίες όλων των εργαζομένων στο Μαρινόπουλο πανελλαδικά, αναφορικά με τις εξελίξεις για τη διάσωση της εταιρείας και τις θέσεις εργασίας όλων μας, με το αίσθημα ευθύνης που πάντα το διακατέχει, συναντήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με όσους, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, εμπλέκονται σε αυτή την υπόθεση (εργοδότες, πολιτικούς, δικαστικούς φορείς κ.λ.π.) με απαίτηση να ενημερωθεί για το πώς προχωρά η υπόθεση και γιατί υπάρχουν οι καθυστερήσεις για τις οποίες όλοι μας έχουμε ακούσει ή διαβάσει το τελευταίο διάστημα».

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ