Συνεργασία Μαρτίου: Ποιά τα κριτήρια – Τι αλλάζει

Συνεργασία Μαρτίου: Ποιά τα κριτήρια – Τι αλλάζει

: Ίδια θα είναι τα κριτήρια ένταξης με τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, ωστόσο θα υπάρχει μια μικρή διαφορά. Δείτε στο ipaidia.gr τι αλλάζει στις .

Τι αλλάζει τον Μάρτιο

Η διαφορά που θα υπάρχει είναι πως τον Μάρτιο και έως τις 31 Μαρτίου μπορούν να ενταχθούν στον μηχανισμό “Συν – Εργασία” οι μισθωτοί με πρόσληψη έως 31 Ιανουαρίου 2021. Αυτό ορίζει πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση για τους δικαιούχους. Επεκτείνεται έτσι για το “” το φάσμα των εργαζομένων που μπορούν να ενταχθούν, καθώς για τον Φεβρουάριο εντάσσονταν μισθωτοί που είχαν προσληφθεί έως και τις 23 Δεκεμβρίου 2020.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τα κριτήρια ένταξης των θα παραμείνουν ακριβώς τα ίδια με αυτά που ίσχυσαν και για Ιανουάριο – Φεβρουάριο. Η ένταξη, δηλαδή, για τον Μάρτιο θα κρίνεται με βάση τον τζίρο του 4μηνου Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2020, ο οποίος θα πρέπει να υπολείπεται τουλάχιστον 20% σε σχέση με τον τζίρο του αντίστοιχου 4μήνου του 2019.

Οι επιχειρήσεις που πληρούν αυτο το κριτήριο θα μπορούν να εντάξουν στον μηχανισμό “Συν – Εργασία” τον Μάρτιο, μισθωτούς τους που έχουν προσλάβει έως και την 31η Ιανουαρίου φέτος. Με την ένταξη στον μηχανισμό, το ωράριο μπορεί να μειωθεί έως και 50% με αντίστοιχη μείωση του καθαρού μισθού. Το κράτος καλύπτει το 60% του καθαρού μισθού που χάνεται με την οικονομική ενίσχυση βραχυχρόνιας εργασίας, καθώς και το 100% των ασφαλιστικών εισφορών (εργοδοτικών και εργατικών) για το τμήμα του μισθού που χάνεται.

 

ΑΣΕΠ: Προκήρυξη 939 θέσεων - Ποίους αφορά

Σύμφωνα με την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε, παρατείνεται ο μηχανισμός ενίσχυσης ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021 και εφαρμόζεται για εργαζόμενους που έχουν σχέση εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης την 31 Ιανουαρίου 2021.

Την Παρασεκυή, 26 Φεβρουαρίου 2021 θα γίνουν οι πληρωμές της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας στους εργαζόμενους στο πλαίσιο του Μηχανισμού «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για τον μήνα Ιανουάριο 2021, καθώς και για τους μήνες Σεπτέμβριο-Δεκέμβριο 2020 κατόπιν των αρχικών δηλώσεων και ορθών επαναλήψεων.

Lockdown: Τα σενάρια για σχολεία, λιανεμπόριο και μετακίνηση εκτός νομού

Lockdown: Μέχρι πότε θα πάρει παράταση – Κρίσιμη συνεδρίαση με Τσιόδρα

Άνοιγμα σχολείων – Σαρηγιάννης: Τότε αναμένεται να ανοίξουν τα σχολεία

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !