Πάγο σε κάθε περαιτέρω συζήτηση που ανοίγει για το ελληνικό χρέος το ΔΝΤ αλλά και η Αθήνα βάζει ο επικεφαλής του ESM και τονίζει πως η λύση για την Ελλάδα είναι οι μεταρρυθμίσεις.

«Το ελληνικό χρέος δεν είναι αιτία ανησυχίας» σημειώνει ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ σε άρθρο του στους «Financial Times».

Αποδίδει τις απαισιόδοξες προβλέψεις του Ταμείου στο γεγονός ότι οι αναλυτές του δεν έχουν κατορθώσει ακόμα συνυπολογίσουν τα πλεονεκτήματα που απολαμβάνει η Ελλάδα ως μέλος της ευρωζώνης και τις εγγυήσεις που έχουν δώσει οι εταίροι της.

«Η λύση για την Ελλάδα δεν έγκειται σε περαιτέρω ελάφρυνση χρέους, αλλά στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων», τονίζει, επισημαίνοντας μάλιστα πως η χώρα μας έχει λάβει μεγαλύτερη βοήθεια για απομείωση του χρέους σε σχέση με οποιαδήποτε άλλο κράτος στην ιστορία.

Επιπλέον σημειώνει πως το «κούρεμα» που υπέστησαν οι ιδιώτες πιστωτές το 2012 σε συνδυασμό με τις διευκολύνσεις που έχουν δεχτεί οι Ευρωπαίοι διασφαλίζουν πως το κόστος εξυπηρέτησης του ελληνικού χρέους συγκαταλέγεται στα χαμηλότερα στην Ευρώπη, και θα μείνει έτσι «για πολύ καιρό