: Αυξάνονται κατά 300 εκατομμύρια ευρώ οι πόροι του για την καταβολή , όπως είναι το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το επίδομα τέκνων και το επίδομα στέγασης μετά από απόφαση του πρωθυπουργού.

Κυβερνητική τονωτική «ένεση» 300 εκατ. για

Όπως υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, : «Δίνουμε έμφαση στις δύσκολες ημέρες των επιπτώσεων του κορονοϊού που διανύουμε, στη στήριξη των συμπολιτών μας».

Υπενθυμίζεται ότι:

Το δίνεται σε πάνω από 270.000 νοικοκυριά με ιδιαίτερα χαμηλό εισόδημα και πολύ μικρή κινητή και ακίνητη περιουσία. Κάθε μήνα καταβάλλονται 200 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, 100 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος και 50 ευρώ για κάθε ανήλικο μέλος.

Κυβερνητική τονωτική «ένεση» 300 εκατ. για προνοιακά επιδόματα

Το χορηγείται σε πάνω από 900.000 οικογένειες και αφορά πάνω από 1,5 εκατομμύρια παιδιά. Το ύψος του εξαρτάται από την οικονομική κατάσταση κάθε οικογένειας και τον αριθμό των παιδιών. Το ποσό του επιδόματος, καταβάλλεται σε 6 διμηνιαίες δόσεις και ανέρχεται σε 70, 42 ή 28 ευρώ για κάθε παιδί (για το πρώτο και το δεύτερο), ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, και σε 140, 84 ή 56 ευρώ από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί, ανά μήνα.

Το καταβάλλεται σε πάνω από 260.000 οικογένειες με εισοδηματικά και περιουσιακά και το ύψος του ανέρχεται σε 70 ευρώ το μήνα για το και επιπλέον 35 ευρώ το μήνα για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού.

Διαβάστε ακόμη: