Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo, άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία σε μεγάλο τμήμα της χώρας τις επόμενες ημέρες, με τις μέγιστες τιμές της προς το τέλος της εβδομάδας να κυμαίνονται σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Παράλληλα, τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες προβλέπονται σήμερα στη Μακεδονία, τη Θράκη και τα ορεινά τμήματα της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. Υπάρχει μικρή πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων στη Μακεδονία.

Πότε έρχονται τα 40άρια

Αν και προς το παρόν τα καιρικά δεδομένα δεν δείχνουν κάποιο καύσωνα να πλησιάζει, ωστόσο, ο υδράργυρος θα πάρει και πάλι την ανιούσα προ το τέλος της εβδομάδας, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Σάκη Αρναούτογλου.

Σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο, το θερμόμετρο την Τετάρτη αναμένεται να αγγίξει τους 38 βαθμούς, έπειτα από αρκετές μέρες που η θερμοκρασία κινούνταν σε χαμηλότερα -και πιο ευχάριστα- επίπεδα.

Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο το θερμόμετρο θα αγγίξει έως και τους 39 βαθμούς, με τους κλειστούς κάμπους να βλέπουν για τρεις μέρες 40άρια. Από την Κυριακή (6/8) έως και την Τετάρτη (9/8), η θερμοκρασία θα πέσει πάλι και θα κινείται μεταξύ 35 και 36 βαθμών Κελσίου.