Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προετοιμάζει την ατζέντα του για τη ΔΕΘ με περιορισμένο καλάθι, αλλά με αρκετές μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση και στον τρόπο λειτουργίας της κρατικής μηχανής.

Tο βασικό μήνυμα θα έχει ως αποδέκτες τις αγορές και τους επενδυτές με τον πρωθυπουργό να τονίζει πως έχει ήδη γίνει η επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και πως στόχος είναι η κοινωνική ευαισθησία και η αποτελεσματικότητα, κάτι που μπορεί να γίνει με δημοσιονομική πειθαρχία και μεταρρυθμίσεις μεταξύ άλλων στη δημόσια διοίκηση, τη δικαιοσύνη, την υγεία και την πολιτική προστασία.

Δεν αποκλείεται πάντως, σύμφωνα με το newsbomb,   να υπάρξει κάποια είδηση σχετικά με την προσωπική διαφορά των συνταξιούχων και για το Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.

Το σίγουρο είναι πάντως πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει νέα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής, αλλά και σημαντικά ζητήματα που αφορούν τις τράπεζες και τον ανταγωνισμό, όπως για παράδειγμα η μείωση της συμμετοχής του δημοσίου στις τράπεζες. Παράλληλα το τραπεζικό σύστημα θα μπει στην επόμενη φάση όσον αφορά την περαιτέρω εκκαθάριση του χαρτοφυλακίου με τα κόκκινα δάνεια, έχοντας ως βασικό στόχο να γίνει πιο ανταγωνιστικό.

O Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιδιώξει να στείλει ένα μήνυμα σοβαρότητας και σταθερότητας γενικά του δημοσιονομικού συστήματος με δεδομένο ότι η χώρα έχει υψηλούς στόχους για πρωτογενή πλεονάσματα του χρόνου. Με το μήνυμα αυτό που έχει ως αποδέκτες κυρίως τις αγορές και τους εταίρους η Αθήνα θεωρεί βέβαιο πως το επόμενο διάστημα και σίγουρα πριν το τέλος του έτους θα έρθει και η πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα. Σύμφωνα με τη γάτα, ήδη αναμένουμε θετική αξιολόγηση από τους οίκους του Καναδά και θα ακολουθήσουν οι σχετικές ανακοινώσεις από την S&P και την Fitch.

Κλείνοντας, με αφορμή και όσα έγιναν το καλοκαίρι με τις παραλίες, τις ξαπλώστρες και τις καταπατήσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα τήρησης της νομιμότητας προς πάσα κατεύθυνση.