Πιέσεις στους θεσμούς για ΕΝΦΙΑ και αντικειμενικές

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔21/05/2018 - 19:37 | Author: Newsroom Ipaidia

Πιέσεις στους θεσμούς για σταδιακή εφαρμογή των νέων στον υπολογισμό του ασκεί η κυβέρνηση, προκειμένου να λειάνει τις συνέπειες που θα προκαλέσει η αναθεώρηση της αξίας των ακινήτων τους επόμενους μήνες.

Οι προτάσεις της Αθήνας έχουν απορριφθεί σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, το κυβερνητικό στρατόπεδο επιμένει με δεδομένο ότι σε ορισμένες περιοχές η αντικειμενική αξία αναμένεται να αυξηθεί κατά 30 έως 40%.

Τέτοιου επιπέδου αύξηση των τιμών ζώνης θα προκαλέσει απότομη επιβάρυνση για τα νοικοκυριά, αλλά και πολιτικούς «πονοκεφάλους» στο Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο επιδιώκει να αξιοποιήσει πολιτικά την λήξη του Μνημονίου, στα τέλη Αυγούστου.

Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν τον Ιούνιο – όποτε θα πρέπει να κλείσουν όλα τα ανοιχτά μέτωπα στη διαπραγμάτευση – και θα περιληφθούν στο σχετικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή.

Προϋπόθεση για την σταδιακή εφαρμογή είναι πάντως η διασφάλιση του ετήσιου στόχου του , που προβλέπει βεβαίωση 3,2 δισεκατομμυρίων ευρώ και είσπραξη 2,65 δισεκ. ευρώ.

Loading...
  • europalso   ideascentral