Το και η Επιτροπή Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Ε.Ε.Α. διοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση για ένα σημαντικό κοινωνικό ζήτημα, αυτό της ηθικής και ψυχολογικής παρενόχλησης στον εργασιακό χώρο, γνωστό και με τον αγγλικό όρο «Mobbing».

Στην εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021, στις 18:30, θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και η Πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Ε.Ε.Α. κ. Χριστίνα Φυτέα.

Για το φαινόμενο του Mobbing, την εφαρμογή πολιτικών πρόληψης και αντιμετώπισής του, αλλά και νομοθετικής ρύθμισης για την προστασία των θυμάτων, καθώς και για την ψυχολογική στήριξη στα θύματα εργασιακού εκφοβισμού, θα τοποθετηθούν:

  • Mαρία ΣυρεγγέλαΥφυπουργός Εργασίας, Αρμόδια για τη δημογραφική πολιτική και την οικογένεια.
  • Άννα Καραμανλή, Βουλευτής Β’ Αθηνών, Πρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής της Βουλής για την Ισότητα, την Νεολαία και τα Δικαιώματα του Ανθρώπου
  • Άννα Κανδαράκη, Κλινική Ψυχολόγος
  • Eυαγγελία Βαρελά  Δικηγόρος Master of Law University of Zurich

Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου.

Η ηθική παρενόχληση είναι η υπόγεια ψυχολογική βία που ασκείται συστηματικά με διάφορες μορφές από ενήλικες που χρησιμοποιούν ποικίλες μεθόδους προκειμένου να ταπεινώσουν, να απομονώσουν, και να απομακρύνουν άλλους ενήλικες από την εργασία τους ή άλλον χώρο ή συνθήκη. Η δημιουργία ενός νέου νομοθετικού πλαισίου προστασίας και ο εκσυγχρονισμός των κοινωνικών αντιλήψεων, είναι η μόνη οδός για να σπάσει η Σιωπή.

Παρακολουθείστε ζωντανά κάνοντας εγγραφή στο σύνδεσμο που ακολουθεί: