Παπαευαγγέλου για άνοιγμα σχολείων και τι διασπορά στη διάρκεια τον γιορτών

Παπαευαγγέλου για άνοιγμα σχολείων και τι διασπορά στη διάρκεια τον γιορτών

Η Αττική εξακολουθεί να έχει την πρωτιά το τελευταίο διάστημα. Χθες είχε 252 ενώ η Θεσσαλονίκη μόνο 94.  Ανατολική και Δυτική Αττική καθώς και ο Κεντρικός Τομέας Αθηνών παρουσιάζουν σταθερή αύξηση επιδημιολογικού φορτίου, σύμφωνα με την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Όπως είπε στην τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πανδημία, η ενδοοικογενειακή μετάδοση αποτελεί πυρήνα κινδύνου για τις μεγάλες ηλικιακές ομάδες ενώ, τους ανησυχεί ιδιαίτερα η μείωση της διάμεσης ηλικίας των κρουσμάτων κατά δύο έτη και η αύξηση των επιπτώσεων της λοίμωξης στην ηλικιακή ομάδα 25 ως 35 ετών.

Οι ειδικοί προβλέπουν ωστόσο, ότι θα υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων αλλά και των διασωληνωμένων από την διασπορά της εορταστικής περιόδου

«Πρέπει πάση θυσία να διορθώσουμε την πιθανή αύξηση της διασποράς που συνέβη κατά τη διάρκεια των γιορτών, για να μην επιστρέψουμε στην εικόνα του Νοεμβρίου, επεσήμανε η κα Παπαευαγγέλου και συμπλήρωσε ότι η πληρότητα στις ΜΕΘ παραμένει σχετικά υψηλή, στο 60% στην επικράτεια και στο 70% στη Θεσσαλονίκη.

«Παρόλο που έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί η πανδημία θα επηρεάζει τη ζωή μας για αρκετό καιρό ακόμα και είναι στο χέρι μας να το καταφέρουμε» σημείωσε.

Σύμφωνα με την κα Ππαευαγγέλλου, Νηπιαγωγεία και Δημοτικά ανοίγουν έπειτα από εισήγηση της Επιτροπής στις 11 Ιανουαρίου πρωτίστως για αναπτυξιακούς και δευτερευόντως για εκπαιδευτικούς λόγους καθώς η μακρά παραμονή των παιδιών στο σπίτι έχει επίπτωση στην ψυχική τους υγεία. Ενώ το άνοιγμα θα είναι οριζόντιο ακόμα και σε περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο.

Εκτός από τους υγειονομικούς μας ήρωες όπως είπε, είναι και οι εκπαιδευτικοί που κλήθηκαν όλο αυτό το διάστημα να καλύψουν τα κενά των παιδιών κάτω από αντίξοες συνθήκες. Ενώ σημείωσε ότι τα παιδιά είναι πιο συνεπή ως προς της εφαρμογή των μέτρων όπως έχει διαπιστωθεί. Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να φροντίζουν να τηρούνται τα μέτρα στα σχολεία

Εξήγησε δε, ότι η ανησυχία από τις επιπτώσεις της υπερμετάδοσης τις ημέρες των εορτών είναι αυτή που δεν άναψε το πράσινο φως για να ανοίξουν και οι άλλες βαθμίδες, οι οποίες όταν θα ανοίξουν πιθανώς θα γίνει με τεστ στα παιδιά ενώ οι εκπαιδευτικοί έχουν ήδη ξεκινήσει να μπαίνουν στην ειδική πλατφόρμα για να εξεταστούν δωρεάν. Ωστόσο, ένα αρνητικό τεστ δεν πρέπει να οδηγήσει σε εφησυχασμό κανέναν.

Άνοιγμα σχολείων: Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα – Όλα τα μέτρα

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !