Καθ’ οδόν βρίσκονται τα «ραβασάκια» της εφορίας με τον νέο λογαριασμό του . Μέχρι το τέλος Αυγούστου αναμένεται να αναρτηθούν στο Taxisnet τα για την πληρωμή του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων για το 2017.

Περισσότεροι από 7,4 ιδιοκτήτες ακινήτων και 55.000 νομικά πρόσωπα θα πρέπει να πληρώσουν συνολικά 2,65 εκατ. ευρώ, με το Δημόσιο ωστόσο να βεβαιώνει φόρο ύψους 3,2 δισ. ευρώ.

Ο ΕΝΦΙΑ σύμφωνα με τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε την Πέμπτη στη Βουλή θα πληρωθεί σε 5 μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη να πρέπει να καταβληθεί έως τις 29 Σεπτεμβρίου και την τελευταία έως τις 31 Ιανουαρίου.

Διορθώστε λάθη στο Ε9 και μειώσετε τον ΕΝΦΙΑ

Για την πλειονότητα των ιδιοκτητών , ο φόρος θα είναι ο ίδιος με τον περσινό με εξαίρεση αυτούς που βάσει των φορολογικών δηλώσεων που έχουν κάνει εμφανίζουν αυξομειώσεις στην περιουσιακή τους κατάσταση.

Σύμφωνα με φοροτεχνικούς συμβούλους, «για άλλη μια χρονιά ο θα υπολογισθεί με αντικειμενικές αξίες που δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές, με αποτέλεσμα ο φόρος να επιβάλλεται επί δικαίων και αδίκων».