: Νέες μέσω προανήγγειλε ο Περιφερειακός Διευθυντής Κεντρικής-Δυτικής Μακεδονίας και μέλος του ΔΣ του Δημήτρης Κανελλίδης.

«Ο ετοιμάζεται για την επόμενη μέρα και ήδη έχουμε στα σκαριά δύο προγράμματα», τόνισε.

Ένα νέων ελεύθερων επαγγελματιών και ένα επιδότησης των νέων θέσεων εργασίας με αυξημένες ενισχύσεις».

Μιλώντας στο Radio North 98, ο κ. Κανελλίδης τόνισε: «Τα κάνουμε όσο γίνεται πιο απλά, όσο γίνεται πιο κατανοητά για τους επιχειρηματίες, χωρίς δεσμεύσεις, γιατί ζούμε στην εποχή του κορονοϊού. Η διάρκειά τους θα είναι τουλάχιστον ενός χρόνου. Η επιδότηση των νέων ελεύθερων επαγγελματιών θα ανέβει από 12.000 ευρώ που είναι σήμερα σε 14.800 ευρώ.

«Για το πρόγραμμα νέων , σύμφωνα με την επιταγή από την ΕΕ, θα εφαρμόσουμε κι εμείς, το λεγόμενο μοναδιαίο κόστος ανάθεσης εργασίας. Δηλαδή, θα έχουμε έναν μισθό, τον οποίο μισθό θα ορίζει αυτό το μοναδιαίο κόστος και το οποίο είναι πολύ πάνω από τον βασικό μισθό, είναι 933 ευρώ το μήνα για 25 ημέρες εργασίας. Επάνω σε αυτόν τον μισθό θα δίνεται ποσόστωση από 50% έως 75%. Η ποσόστωση είναι θέμα πολιτικής απόφασης, είναι θέμα περιοχής, είναι θέμα στόχευσης, αν, για παράδειγμα, θέλουμε να ενισχύσουμε τις γυναίκες, ή κάποιες περιοχές τη Δυτική Μακεδονία, που είναι από τις περιοχές με τη μεγαλύτερη ανεργία στην Ελλάδα. Εκτιμώ ότι είμαστε ένα βήμα πριν να το ανακοινώσουν με λεπτομέρειες ο υπουργός και ο διοικητής του ».

Ο κ. Κανελλίδης υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι η κρίση της πανδημίας δεν άφησε ανεπηρέαστη την καθημερινότητα του ΟΑΕΔ και τον τρόπο εξυπηρέτησης των πολιτών, αλλά έφερε και θετικά εργαλεία

«Ο , λειτουργεί με το 1/3 των υπαλλήλων, που λειτουργούσε πέρσι. Πρώτα δίνουμε άδεια ειδικού σκοπού και άδειες στους ανθρώπους, που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Δεύτερον η τηλεργασία αναγκάζει την κάθε υπηρεσία να δουλεύει με το 1/3 των παρόντων ανθρώπων.

Κι αυτοί που είναι σπίτι τους εργάζονται αλλά σ’ αυτό που λέμε εμείς back office δουλειά. Παρ’ όλα αυτά, από τον περασμένο Απρίλιο έχουμε σχεδόν ψηφιοποιήσει τον οργανισμό, ενώ από τον περασμένο Απρίλιο, 6.136 άνθρωποι βρήκαν δουλειά μέσω του .

Σε μια κανονική περίοδο δεν θα ήμασταν καθόλου ευχαριστημένοι, αλλά σε μια τέτοια περίοδο, που το 80% των επιχειρήσεων είναι κλειστές, όταν προσπαθεί η κυβέρνηση να κρατήσει τις επιχειρήσεις μοιράζοντας χρήματα για να μπορέσουν να ανταποκριθούν οι άνθρωποι στα πάγια τους , νομίζω ότι είναι ένα πολύ καλό νούμερο αυτό. Αυτή τη στιγμή, που μιλάμε έχουμε οχτώ προγράμματα ανοιχτά, που αφορούν 42.600 θέσεις εργασίας. Επιπλέον ο συμμετέχει σε κάτι πρωτοπόρο, που ξεκίνησε περίπου τον Δεκέμβριο.

Είναι το και είναι μια συνάντηση, που κάνει ο άνεργος ή ο επιχειρηματίας μ’ έναν συνάδελφο του , εφόσον κλείσει ραντεβού μέσα από την ιστοσελίδα του . ΓΙΑ 20 ΛΕΠΤΆ μέσω τηλεδιάσκεψης έχει απέναντί του έναν συνάδελφο για του απαντήσει σε όποιο ερώτημα έχει».

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ