: Ο ο υπουργός Εργασίας , ανακοίνωσε την παράταση όλων των επιδομάτων ανεργίας για ακόμη δύο μήνες. Δείτε στο ipaidia.gr τι είπε για τα .

Συνεχίζεται το επίδομα των 534 ευρώ

Την παράταση όλων των επιδομάτων ανεργίας για ακόμη δύο μήνες προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, υπογραμμίζοντας πως οι νέες ενισχύσεις – συμπεριλαμβανομένων και των επιδομάτων – θα ανακοινωθούν σήμερα.

Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας τόνισε πως τα θα εξακολουθήσουν να δίνονται στους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, υπό τον όρο να μην γίνονται απολύσεις.

Ο ίδιος είπε πως η ενίσχυση που έχει δοθεί από την κυβέρνηση ξεπερνά τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μάλιστα, όπως εξήγησε, μόνο από το υπουργείο Εργασίας έχουν δοθεί 3,5 δισεκατομμύρια  ευρώ σε για στήριξη εργασίας και αντιμετώπιση της ανεργίας.

Αναφερόμενος στο είπε ότι ένας από τους λόγους, πέραν του βασικού λόγου του υγειονομικού, για τους οποίους επιβάλλεται, είναι ότι αν και στην οικονομία αφήσουμε το πράγμα να εξελιχθεί χωρίς έλεγχο δεν θα υπάρχουν οι αναγκαίες πιστώσεις.

O Κωστής Χατζηδάκης αποκάλυψε πως το επεξεργάζεται μελέτη για την επόμενη μέρα για την εργασία, την κατάρτιση και την επιδοτούμενη απασχόληση.