Ντράγκι: Δεν ξαναμιλάμε για συντάξεις και μνημόνια

Ντράγκι: Δεν ξαναμιλάμε για συντάξεις και μνημόνια

Τέλος στις εκτιμήσεις σε ότι αφορά τις μακροοικονομικές εξελίξεις στις χώρες με προγράμματα βάζει ο επικεφαλής της ΕΚΤ που παράλληλα προαναγγέλλει μελέτη της τράπεζας για τον ρόλο της στα προγράμματα διάσωσης.

Μιλώντας στο ευρωκοινοβούλιο και απαντώντας σε ερώτηση του Νότη Μαριά για την περικοπή των συντάξεων ο Μάριο Ντράγκι δήλωσε: «Κατά την αναθεώρηση της συμμετοχής της σε πρόσφατα προγράμματα η ΕΚΤ ξεχώρισε για τον εαυτό της ένα διαφορετικό χώρο πολιτικών που σχετίζονται κυρίως με τους μακροοικονομικούς και χρηματοοικονομικούς τομείς της οικονομίας.

Κατόπιν αυτού η ΕΚΤ δεν θα τοποθετείται στο εξής σε θέματα που αφορούν πλέον για συντάξεις, δομικές μεταρρυθμίσεις, ιδιωτικοποιήσεις και πολλά άλλα θέματα στα οποία η ΕΚΤ τοποθετήθηκε τα προηγούμενα χρόνια ως κατώτερος (junior) θεσμός».

Οπως είπε, η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε δική της επίσημη εκτίμηση για τα προγράμματα διάσωσης στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες. Η δήλωσή ακολούθησε ερώτηση του Νότη Μαριά για τα λάθη στους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές.

Ο Ντράγκι υπόγράμμισε ότι η μελέτη που επικαλέστηκε ο ευρωβουλευτής και δημοσιεύτηκε από ερευνητές της Κεντρική Τράπεζας δεν αποτελεί επίσημη θέση της ΕΚΤ, καθώς δεσμεύει μόνο τους συγγραφείς της.

euro2day.gr

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !