Ντράγκι: Δεν ξαναμιλάμε για συντάξεις και μνημόνια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔24/09/2018 - 22:19 | Author: Newsroom Ipaidia

Τέλος στις εκτιμήσεις σε ότι αφορά τις μακροοικονομικές εξελίξεις στις χώρες με προγράμματα βάζει ο επικεφαλής της ΕΚΤ που παράλληλα προαναγγέλλει μελέτη της τράπεζας για τον ρόλο της στα προγράμματα διάσωσης.

Μιλώντας στο ευρωκοινοβούλιο και απαντώντας σε ερώτηση του Νότη Μαριά για την περικοπή των συντάξεων ο Μάριο Ντράγκι δήλωσε: «Κατά την αναθεώρηση της συμμετοχής της σε πρόσφατα προγράμματα η ΕΚΤ ξεχώρισε για τον εαυτό της ένα διαφορετικό χώρο πολιτικών που σχετίζονται κυρίως με τους μακροοικονομικούς και χρηματοοικονομικούς τομείς της οικονομίας.

Κατόπιν αυτού η ΕΚΤ δεν θα τοποθετείται στο εξής σε θέματα που αφορούν πλέον για συντάξεις, δομικές μεταρρυθμίσεις, ιδιωτικοποιήσεις και πολλά άλλα θέματα στα οποία η ΕΚΤ τοποθετήθηκε τα προηγούμενα χρόνια ως κατώτερος (junior) θεσμός».

Οπως είπε, η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε δική της επίσημη εκτίμηση για τα προγράμματα διάσωσης στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες. Η δήλωσή ακολούθησε ερώτηση του Νότη Μαριά για τα λάθη στους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές.

Ο Ντράγκι υπόγράμμισε ότι η μελέτη που επικαλέστηκε ο ευρωβουλευτής και δημοσιεύτηκε από ερευνητές της Κεντρική Τράπεζας δεν αποτελεί επίσημη θέση της ΕΚΤ, καθώς δεσμεύει μόνο τους συγγραφείς της.

euro2day.gr  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: