Επικαιροποιήθηκε  το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που είχε εκδόσει η ΕΜΥ στη χώρα μας.

Συγκεριμένα τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως τις πρώτες απογευματινές ώρες στις εξής περιοχές:

Θράκη
Νησιά βόρειου και ανατολικού Αιγαίου
Δωδεκάνησα

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Η κακοκαιρία «ILINA» σάρωσε Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Πέλλα και Πιερία

Η κακοκαιρία επηρέασε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Στη Θεσσαλονίκη, το ύψος της βροχής αναμένεται να φτάσει μέχρι και τα 60 χιλιοστά μέσα σε 36 ώρες και οι ριπές των θυελλωδών ανέμων στις 15.30 της Δευτέρας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης άγγιξαν τα οκτώ μποφόρ, όπως αναφέρει το GRTimes.

Σε «καταρράκτες» μετατράπηκαν δρόμοι στη Θεσσαλονίκη -Εγκλωβίστηκε οδηγός
Αρκετοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Δευτέρας, καθιστώντας δύσκολη και επικίνδυνη τη διέλευση των οχημάτων.

Σε περιοχή της Θέρμης, οι οδηγοί δυσκολεύονταν να διασχίσουν τον δρόμο λόγω του σχηματισμού ποταμών, ενώ η βροχή δεν σταματούσε καθόλου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thesstoday.

Στα κοιμητήρια της Θέρμης, η ποσότητα του νερού της βροχής ήταν αρκετή για να σχηματίσει καταρράκτες, εμποδίζοντας τους διερχόμενους οδηγούς που απέφευγαν τα σημεία όπου το νερό ήταν αρκετό.

Σε άλλο σημείο της περιοχής, στο ρέμα της Πυλαίας, σχηματίστηκε μια μεγάλη λίμνη και ένας οδηγός εγκλωβίστηκε από τον όγκο του νερού που κατέβαινε. Ο οδηγός ανέβηκε στην οροφή του αυτοκινήτου του για να καλέσει οδική βοήθεια.

Η κακοκαιρία ξερίζωσε επίσης ένα μεγάλο δέντρο σε πλατεία της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Η κακοκαιρία προκάλεσε επίσης προβλήματα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, με καθυστερήσεις στις αφίξεις πτήσεων και μία ακύρωση.

Πτήσεις της Lufthansa από Μόναχο για Θεσσαλονίκη και της Ryanair από Στοκχόλμη για Θεσσαλονίκη προσγειώθηκαν στην Αθήνα, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στο αεροδρόμιο Μακεδονία». Τελικά και οι δύο πτήσεις έφτασαν στη Θεσσαλονίκη με πάνω από τρεις ώρες καθυστέρηση.

Πτήση της Aegean, από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη αναγκάστηκε να επιστρέψει στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στη Θεσσαλονίκη με τρεις ώρες καθυστέρηση.

Τέλος, ακυρώθηκε πτήση της Ολυμπιακής από Ηράκλειο για Θεσσαλονίκη.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ