Τι είπε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Λευτέρης Οικονόμου στην ΕΡΤ, αναφορικά με την αναστάτωση που προκλήθηκε  στο .

Τόνισε ότι «Από την πλευρά της Ελληνικής Αστυνομίας υπήρξε άμεση κινητοποίηση και σε συνεργασία με τη διεύθυνση του σχολείου εφαρμόστηκαν όλα τα μέτρα προστασίας που ορίζουν τα πρωτόκολλα».

«Πρώτος στόχος ήταν να διασφαλιστεί η προστασία των μαθητών. Από την άμεση διερεύνηση της Αστυνομίας, δεν εντοπίστηκε κάποιος. Ωστόσο, η υπόθεση είναι ανοιχτή και διερευνάται», διευκρίνισε ο κ. Οικονόμου.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Πέμπτης (19/1) σημειώθηκε εισβολή εξωσχολικών στο Κολλέγιο Αθηνών, με τους νεαρούς να αποχωρούν πριν από την άφιξη των δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με μαρτυρίες γονέων και μαθητών στόχος των δυο εισβολέων ήταν ένας μαθητής, γνωστός με το ψευδώνυμο S.D, με τον οποίο είχαν προσωπικές διαφορές και μάλιστα είχαν έρθει σε αντιπαράθεση τις προηγούμενες μέρες.

Μάλιστα, σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες, οι δυο εισβολείς, είχαν προειδοποιήσει τον S.D ότι τον ψάχνουν και πως θα έκαναν τα αδύνατα, δυνατά για να τον εντοπίσουν, απειλώντας τον πως εάν δεν παρουσιαστεί μπροστά τους για να λύσουν τις μεταξύ τους διαφορές, τότε θα πήγαιναν στο σχολείο του για να τον βρουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες από γονείς μαθητών του Κολλεγίου, το πρωί της Πέμπτης απειλήθηκε επεισόδιο έξω από το σινέ «Αβάνα», όταν εξωσχολικοί – ενδεχομένως συμμορία στην οποία συμμετέχουν και νεαροί Αλβανοί, όπως αναφέρουν κάποιοι γονείς – περικύκλωσαν με άγριες διαθέσεις τον μαθητή ο οποίος σώθηκε με την παρέμβαση φίλων του.

Κάποιοι από την συμμορία, θέλησαν να δώσουν συνέχεια στις 13:00 εισβάλλοντας στο Κολλέγιο Αθηνών, προκειμένου να βρουν τον συγκεκριμένο μαθητή.