– Ο πρόεδρος του συγκροτήματος Κώστας Συνολάκης, μετά τις επιστολές της διεύθυνσης γαι την πορεία του συμβάντος, μιλά για δύο μαθητές σχολείου άλλης περιοχής που μπήκαν στον χώρο πηδώντας τον φράχτη. Ωστόσο, δεν έφεραν – όπως τονίζει – αιχμηρό αντικείμενο.

Μιλώντας στο Πρώτο Θέμα, ο κ.Συνολάκης επισημαίνει ότι δύο άτομα, πιθανόν μαθητές άλλου σχολείου της περιοχής μπήκαν από την πίσω πλευρά του Κολλεγίου. Εικάζεται ότι οι εξωσχολικοί μπήκαν για να λύσουν προσωπικές διαφορές που σχετίζονται με κοπέλα, χωρίς να διευκρινίζεται εάν πρόκειται για μαθήτρια του Κολλέγιου ή άλλου σχολικού συγκροτήματος.

Όπως δηλώνει ο πρόεδρος του Κολλεγίου, δυο μαθητές του σχολείου αντιλήφθηκαν την παρουσία των εξωσχολικών και αμέσως ειδοποίησαν. «Πολύ γρήγορα ενεργοπποιήθηκε το σύστημα lockdown του σχολείου, δηλάδή οι μαθητές έμειναν στις αίθουσες με τους καθηγητές και όσοι γονείς βρίσκονταν εκεί παρέμειναν στο κτίριο, ενώ κλήθηκε η αστυνομία».

«Οι πληροφορίες για κουκουλοφόρους και μαχαίρια δεν ισχύουν»

Ο κ. Συνολάκης αποσαφηνίζει, μάλιστα, ότι οι πληροφορίες για άτομα που κρατούσαν μαχαίρια δεν ισχύουν.

«Μέχρι να γίνει η έρευνα της αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων, όλοι έμειναν στις αίθουσες και στα κτίρια του συγκροτήματος. Για πρώτη φορά ενεργοποιήθηκε το lockdown και όλα λειτούργησαν με στρατιωτική πειθαρχία. Οι δυο μαθητές μας κατέθεσαν στην αστυνομία και με όσα γνωρίζω, δυο εξωσχολικοί πιθανόν μαθητές από άλλο σχολείο μπήκαν από την πίσω μεριά πηδώντας τον φράχτη και έφυγαν. Μάλιστα υπάρχει και ένα βαρέλι στο σημείο αυτό, όπου φαίνεται να έχει μετακινηθεί. Οι πληροφορίες για κουκουλοφορους και μαχαίρια δεν ισχύουν» λέει χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι συναγερμός σήμανε στις 13:00 στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου Αθηνών στο Ψυχικό. Όπως έγινε αρχικά γνωστό, μαθητές κατήγγειλαν ότι άγνωστοι, οπλισμένοι με μαχαίρι, εισέβαλαν στο χώρο απειλώντας παιδιά και εκπαιδευτικούς.

Στο σημείο βρέθηκαν δυνάμεις των ΕΚΑΜ και της Ασφάλειας οι οποίες απέκλεισαν τις τρεις εισόδους και εξόδους του Κολλεγίου και ξεκίνησαν έρευνες στον προαύλιο χώρο και τις αίθουσες. Από το Κολλέγιο Αθηνών τηρήθηκε το πρωτόκολλο με αποτέλεσμα οι μαθητές να παραμείνουν στις τάξεις τους.

Μετά τις κλήσεις που δέχθηκε η αστυνομία, ξεκίνησαν και έρευνες της ΕΛ.ΑΣ, κατά τις οποίες ωστόσο δεν διαπιστώθηκε η υπάρξη εξωσχολικών μέσα στο κτίριο του Κολλεγίου.

Λίγο μετά τις 15:00, με επιστολή της, η διεύθυνση του Κολλεγίου Αθηνών ανακοίνωσε τη λήξη του συμβάντος και την επιστροφή στην ομαλότητα.