: Νέα όρια στα ιδιωτικά αλλά και στα ταξί φέρνει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, όπως έγινε γνωστό χθες, Κυριακή, στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας.

Αλλάζουν τα όριο επιβατών σε αυτοκίνητα, και φορτηγά από σήμερα, Δευτέρα, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Υπουργείο από τις 06:00 σήμερα θα μπορούν να επιβαίνουν σε επιβατηγά οχήματα δημόσιας χρήσης (Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ, Ειδικής Μίσθωσης) και επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης (Ι.Χ.) οχήματα, καθώς και στα Ε.Ι.Χ. οχήματα με οδηγό, μέχρι δύο επιβάτες, εκτός από τον οδηγό.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, η υπέρβαση του συγκεκριμένου ορίου επιτρέπεται μόνο σε δύο περιπτώσεις, εφόσον στο όχημα επιβαίνουν ανήλικα τέκνα, των οποίων η κατ’ οίκον παραμονή υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη, ή άτομο που χρήζει βοήθειας από δεύτερο επιβάτη για τη μετακίνησή του.

Τι ισχύει για διπλοκάμπινα και ΒΑΝ

Από σήμερα θα επιτρέπεται να βρίσκονται μέχρι τρία άτομα εκτός του οδηγού στα διπλοκάμπινα, μικτής χρήσης και τύπου ΒΑΝ οχήματα.

Η υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται αποκλειστικά εάν στο όχημα επιβαίνουν ανήλικα τέκνα, των οποίων η κατ’ οίκον παραμονή υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη.

Να σημειωθεί πως όσον αφορά μαθητές που εξυπηρετούνται με ταξί σε μη αστικές περιοχές για μετάβασή τους στο σχολείο, επιτρέπεται να μετακινηθούν μέχρι και τέσσερα άτομα, με την προσκόμιση σχετικής βεβαίωσης του Διευθυντή του σχολείου.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ