: Με και μάσκες θα κάνουμε Πάσχα σύμφωνα με την πρόταση της  επιτροπής.

Τι θα γίνει το Πάσχα

Σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή των ειδικών που συνεδριάζει σήμερα, έχει εισηγηθεί να μην υπάρξει καμία χαλάρωση των μέτρων ανάσχεσης του κορονοϊού πριν από το .

Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας, σύμφωνα με την επιτροπή των ειδικών φαίνεται ότι είναι απαγορευτική για να εφαρμοστεί οποιαδήποτε άρση μέτρων πριν από την Πρωτομαγιά. Άλλωστε, λοιμωξιολόγοι είχαν εκφράσει τον προβληματισμό τους κατά τις προηγούμενες ημέρες για αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφεται σταθερά τα τελευταία 24ωρα καθώς από τις αρχές Μαρτίου μέχρι και τις αρχές της εβδομάδας είχε σημειωθεί άνοδος 39% στις μεταδόσεις του ιού.

Την ίδια ώρα αυξάνεται και ο αριθμός των ημερήσιων εισαγωγών ασθενών με στα νοσοκομεία μολονότι αυτό δεν έχει μεταφραστεί ακόμα σε ανησυχητική πίεση για το ΕΣΥ όπως αυτή που σημειώθηκε στα προηγούμενα σφοδρά κύματα της πανδημίας.

Ως εκ τούτου και με βάση τα παραπάνω στοιχεία κατά τις ημέρες του και για όλο τον μήνα Απρίλιο, όπως όλα δείχνουν, τόσο τα πιστοποιητικά εμβολιασμού όσο και οι μάσκες θα ισχύουν κανονικά, όπως και σήμερα.

Σημειώνεται ότι τα σενάρια που υπήρχαν στο τραπέζι της Επιτροπής, σύμφωνα με τον οδικό χάρτη της κυβέρνησης ανέφεραν για χαλάρωση των μέτρων είτε τη Μ. Δευτέρα 18 Απριλίου, είτε τη Δευτέρα 2 Μαϊου, μία εβδομάδα μετά το Πάσχα.

Αναφορικά με την κατάργηση των μασκών στους εσωτερικούς χώρους, έχει προταθεί να παραμείνουν σε ισχύ σε νοσοκομεία και δομές υγείας, σε σούπερ μάρκετ και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.