: Ο διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ στο «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος μίλησε για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας, μετά και την άνοδο των καταγεγραμμένων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης μιλώντας στο ΟΡΕΝ, απηύθυνε έκκληση στο υπουργείο Υγείας να παρακάμψει τη γραφειοκρατία και να στείλει προσωπικό στα νοσοκομεία. «Ξεκινάμε σήμερα με μηδέν κλίνες ΜΕΘ», δήλωσε ο ίδιος ενώ σημείωσε ότι «σε όλες τις κλίνες της εντατικής υπάρχουν ».

Ο ίδιος τάχθηκε για ακόμη μία φορά υπέρ της επέκτασης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και, μιλώντας σε δραματικό τόνο, είπε: «Ή θα εμβολιαστούμε όλοι μας, ή θα κλειστούμε στα σπίτια μας για να μην πεθάνουμε».

Παράλληλα, επισήμανε ότι δεν είναι σωστή η όλη συζήτηση που έχει ξεκινήσει αναφορικά με τον αριθμό των τεστ που θα πρέπει να γίνονται, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εδώ, κάθε ημέρα χάνουμε 60 ανθρώπους κι εμείς τσακωνόμαστε για τα τεστ».

Σε ό,τι αφορά τις νέες εισαγωγές ασθενών, ο Νίκος Καπραβέλος ανέφερε ότι τα που νοσηλεύονται με φόντο το τέταρτο κύμα της Covid 19 είναι πιο βαριά.